UFC

Khabib Nurmagomedov dao je svoju prognozu treće borbe između Conora McGregora i Dustina Poiriera

Khabib Nurmagomedov
 Russian Look Ltd./Alamy/Alamy/Profimedia
UFC 264 priredba sve je bliže, a umirovljeni Khabib odlučio je dati svoju prognozu glavne borbe

Trilogija Dustina Poiriera i Conora McGregora predvodit će UFC 264 priredbu koja će se održati 10. srpnja ove godine. Dvojac se već borio ove godine na UFC 257 priredbi, a Poirier je pobijedio nokautom u drugoj rundi. Prvu borbu odradili su u perolakoj kategoriji sada već daleke 2014. godine, a tada je slavio irski borac ekspresnim nokautom u prvoj rundi borbe. Niti jedan od njih ne želi ostati na izjednačenom rezultatu, a niti fanovi se neće buniti zbog još jednog meča dvojice boraca izrazito atraktivnog stila.

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije Khabib Nurmagomedov u razgovoru za UFC Russia dao je svoje predviđanje ove borbe. Čini se kako Dagestanac Conora vidi kao borca za jednu rundu.

''Radi se o istoj stvari kao i u prijašnjim borbama. Ako će borba završiti u prvoj rundi, prednost dajem Conoru. Ukoliko ode dalje od prve runde, onda Dustin pobjeđuje.'', rekao je Khabib unatoč činjenici da je Conor McGregor u borbi protiv njega izdržao nešto dulje nego Dustin Poirier.

Pobjednik trilogije vjerojatno će biti idući izazivač za pojas koji je trenutno u vlasništvu Brazilca Charlesa Oliveire. Khabib se osvrnuo na trenutnu situaciju u kategoriji, a posebno ga zabavlja viđenje kako se radi o ''ratu'' između tri nacije (Rusije, Brazila i Amerike).

''Kategorija je fino ukomponirana. Ako pogledate Brazilce, oni imaju Charlesa Oliveiru i Rafaela dos Anjosa. Amerikance jako dobro predstavljaju Dustin Poirier, Justin Gaethje i Michael Chandler. Moglo bi se reći da se radi o ratu između Brazilaca, Amerikanaca i Rusa. Ova kategorija uvijek je bila najzanimljivija i najjača te će biti zanimljivo do kraja godine.'', rekao je Khabib pritom ne spominjući konkretna ruska imena, no jasno je kako prvenstveno misli na svog timskog kolegu Islama Makhacheva.

Khabibovo MMA znanje je neosporno, a na Conoru je da dokaže kako može pobjeđivati top borce i u kasnijim rundama. Međutim, neće se Irac buniti ostvari li još jedan nokaut u ranoj fazi borbe. Ipak, nešto se pita i Dustina Poiriera, a nama preostaje čekati i nadati se kako neće biti neplaniranih otkazivanja i sličnih problema.

Linker
25. travanj 2024 03:48