UFC

Jan Blachowicz: ‘Osjećam se kao govno, Legendarna poljska snaga ostala je u hotelskoj sobi‘

Jan Blachowicz i Daniel Cormier
 Screenshot (youtube, Ufc)
Ne treba nas čuditi emocionalno stanje Jana Blachowicza nakon UFC 267 poraza

Tek što je dočekao jednu borbu u koju će ući kao favorit, "kralj svih autsajdera" Jan Blachowicz je poklekao. Dosadašnji UFC-ov prvak poluteške kategorije, čovjek koji je kao autsajder pobijedio nekoliko borbi u nizu, pao je kad se to uistinu nije očekivalo. Glover Teixeira bio je u glavnoj borbi UFC 267 priredbe bolji od njega i zasluženo je novi nositelj pojasa. Na Janu ostaje razmisliti što nije bilo dobro. Trenutno on ima odgovor kako je to bilo apsolutno sve.

"Sve što je moglo pošlo je po krivom. Ostavio sam 'Legendarnu poljsku snagu' u hotelskoj sobi. To se dogodilo. Ovo nije kraj moje priče, moja knjiga nije zatvorena. Nisam netko tko odustaje, vratit ću se", rekao je Jan odmah u Octagonu, u razgovoru s Danielom Cormierom.

Nešto više rekao je na konferenciji za medije, gdje je došao s osmijehom na licu, unatoč tome što je bio jako razočaran svime što se dogodilo.

"Ne znam što se dogodilo, ali ja danas nije bio prvak. On je bio. On je prvak. Moram razmisliti što se dogodilo, no nešto nije bilo u redu. Nemam se što ispričavati, pobijedio me, svi su vidjeli što se dogodilo. Ja ću se svakako vratiti. Malo ću odmoriti i vratiti se, ne odustajem. Vidjet ćete me ponovno", rekao je Jan, koji već ima ožujak iduće godina kao termin kad se namjerava idući put boriti.

Nakon što je uvjerljivo izgubio prvu rundu, u kojoj ga je Teixeira brzo rušio, Jan je vjerovao kako će druga biti njegova. No, lijevi kroše, a onda i novo rušenje su presudili. Tek što je Glover zatvorio gušenje, Poljak je vidio da nema šanse izvući se i tapkao je.

"Došao je na mene i bila je to pozicija u kojoj se ne osjećam loše. Znao sam da moram izdržati, a onda u drugoj rundi krenuti raditi svoj posao. Ali, nije mi to dozvolio, ponovno me srušio i završio. Što još mogu reći? Osjećam se kao govno", ispričao je, dodavši nešto o tome što je Gloveru rekao odmah nakon borbe:

"Rekao sam mu da zapamti ovaj trenutak do kraja života i uživa u njemu, kao što sam i ja uživao kad sam to postigao. Naravno, i čestitao sam mu."

Kao što je već navedeno, ožujak je naveo kao termin svog povratka. Nakon toga je upitan bi li volio da Teixeira ostane prvak sve do nove prilike za titulu pa da mu se tako revanšira. On je na cijelu situaciju pogledao vrlo realno.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ja ne razmišljam o revanšu. Moj je posao sad ostvariti pokoju pobjedu i dokazati da se mogu boriti za naslov. Bude li prilike za to, naravno da želim revanš, kao i protiv svakoga tko me pobijedio", zaključio je Jan, prvak s kojim su se mnogi mogli poistovjetiti. Šteta samo što je toliko kratko trajalo.

Linker
18. travanj 2024 06:06