UFC

Javier Mendez govorio o planu za Islama Makhacheva: ‘Ovo bi bile moje tri sljedeće borbe za njega‘

Islam Makhachev

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Trener dagestanskog prvaka kao krajnji cilj je istaknuo - naslov u velter diviziji

Islam Makhachev posljednji je put u oktogon kročio krajem listopada prošle godine, kada je, na UFC 294 priredbi nokautirao Alexandra Volkanovskog u prvoj rundi. Bila je to njegova druga obrana naslova protiv istog suparnika, nakon što je, godinu ranije, osvojio naslov prisilivši na predaju dotadašnjeg prvaka lake kategorije, Charlesa Oliveiru. Kao potencijalni sljedeći Islamovi protivnici spominju se mnogi borci, a njegov trener Javier Mendez u intervjuu za MMA Fighting otkrio je koga "pikira" za sljedeće protivnike, kao i da je krajnji cilj - naslov u velter diviziji.

"Nadam se da će se Islam, nakon ramazana, boriti u Madison Square Gardenu, zato što je za njegovu tržišnu poziciju dobro da se bori u Sjedinjenim Američkim Državama. To bih volio, no trenutno za njega nema borbe na obzoru. Siguran sam da će UFC uskoro najaviti njegov povratak, ali ne još", rekao je Islamov trener pa dodao:

"Justin Gaethje, Charles Oliveira, a zatim naslov u velter kategoriji. To bi bile moje tri sljedeće borbe za islama. Volio bih vidjeti da u 2025. godini postane prvak veltera, a znam da bi i on. Ako ove godine dobijemo dvije borbe, tko zna, može ćete i ranije vidjeti da mu UFC ponudi priliku za naslov u velteru".

Linker
19. travanj 2024 16:21