UFC

Javio se Costa i poslao jasnu poruku: ‘Ne povlačim se, pustite me da se borim protiv je***og ‘Gourmet Chen Chena‘‘

Paulo Costa

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
‘Borrachinha‘ je jasno dao do znanja koje su njegove želje i namjere

Svega deset dana dijeli nas od velike UFC 294 priredbe u Abu Dhabiju, a posljednjih sati svjedočimo previranjima oko ključnog dijela "fight carda". Kao što je poznato, Alexander Volkanovski upao je u glavnu borbu večeru s Islamom Makhachevom umjesto ozlijeđenog Charlesa Oliveire, dok je sunaslovni meč, onaj između Khamzata Chimaeva i Paula Coste pod znakom upitnika zbog Brazilčeve operacije lakta. I sam Dana White potvrdio je kako je situacija oko tog okršaja poprilično neizvjesna, a sada se javio i sam Costa, koji je istaknuo kako se želi boriti s "Borzom".

"Ne povlačim se iz ove borbe, pustite me da se borim protiv je***og ‘Gourmet Chen Chena‘. Ovdje sam u Abu Dhabiju i već sam spreman", napisao je "Borrachinha" u objavi na svom Twitteru i tako dao jasno do znanja koje su njegove želje i namjere.

Hoće li, međutim, njegovo zdravstveno stanje popraviti njegove želje, tek treba vidjeti. Podsjetimo, Costa je u Abu Dhabi stigao prije nekoliko tjedana kako bi odradio završni dio priprema za meč protiv Chimaeva, no onda se zarazio stafilokokom u predjelu lakta, a infekcija se dodatno zakomplicirala jer prodrla do tetiva i kostiju, što je zahtijevalo hitni operativni zahvat. Prije tri tjedna je bio podvrgnut operaciji, te je zaradio deset šavova, a u međuvremenu je skinuo šavove i prema vlastitim tvrdnjama, nastavio s treninzima i sparinzima. Costa i ljudi iz njegovog tima, u prvom redu trener Eric Albarracin, uvjeravaju kako je brazilski udarač spreman za meč s Chimaevim, a u narednim bi satima trebali dobiti i službenu potvrdu hoće li se taj dugo iščekivani obračun doista i dogoditi 21. listopada u Etihad Areni, kao što je prethodno ugovoreno.

Linker
01. svibanj 2024 12:46