UFC

Paulo Costa ponovno mora na operaciju, Chimaev se izruguje: ‘Toliko je pričao, a sada je pobjegao poput kokoši‘

Paulo Costa

 Screenshot (instagram)
Trudio se Brazilac nastupiti na UFC 294 eventu, ali jednostavno nije išlo

Prava zavrzlama jučer se događala po pitanju meča između Khamzata Chimaeva i Paula Coste. Obračun boraca srednje kategorije trebao se dogoditi na UFC 294 eventu koji će se održati 21. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju, ali Costa je na kraju morao otkazati svoj nastup.

Još početkom tjedna Costa je otkrio kako je operirao lakat prije tri tjedna, ali najavljivao je da će sve biti u redu i da će definitivno odraditi meč protiv Khamzata. Naravno, oblak sumnje nadvio se nad tom borbom, a nekoliko dana kasnije došla je potvrda o otkazivanju meča.

Djelovalo je kao da Costa svim silama pokušava spriječiti liječnike u naumu da mu zabrane nastup, ali na kraju je ipak morao potpisati kapitulaciju. Novi odlazak na operaciju bio je presudan trenutak u kojem se Costa konačno predao i pomirio se s činjenicom da od borbe zasad neće biti ništa.

‘‘Nažalost, morao sam biti podvrgnut novom operativnom zahvatu i hospitaliziran sam. Trebat ću još jednu operaciju u petak.‘‘, napisao je Costa.

U nastavku svog poduljeg priopćenja, Costa je objasnio kako je prvoj operaciji podvrgnut još 18. rujna (9. mjesec). Nažalost po Brazilca, infekcija stafilokokom vratila se ovaj tjedan i Costu čeka nova operacija.

‘‘Žao mi je zbog fanova. Znam da su silno iščekivali ovaj meč, a žao mi je i zbog mog tima, kao i mene samog. Ja sam bio najzainteresiraniji za taj meč, a uložio sam mjesece treninga i novca da budem ovdje. Htio bih zahvaliti svima koji me podržavaju, a posebno UFC-u za svu podršku od prve operacije p anadalje. Smjestili su me u bolnicu s najboljim liječnicima i svakodnevno brinu o meni. Nadam se da ću se uskoro vratiti i da će se borba održati u bliskoj budućnosti.‘‘, poručio je Costa.

Dobio je Costa podosta podrške na svojim društvenim mrežama, ali naravno da Khamzat Chimaev nije pokazao suosjećanje. Chimaev je kroz nekoliko ‘‘tvitova‘‘ ismijavao Costu.

‘‘Još jedna operacija.‘‘, napisao je Khamzat, a zatim je priložio montiranu fotografiju kojom aludira na Costino presađivanje kose.

‘‘Ovaj tip (Chimaev je napisao ‘gay‘ umjesto ‘guy‘, vjerojatno namjerno.) pričao je toliko sranja u proteklih godinu dana, a sada se povukao poput kokoši.‘‘, još je jedna Khamzatova prozivka na račun Coste.

Chimaev je na koncu dobio protivnika, a na ‘‘short notice‘‘ uskočio je Kamaru Usman. Mnogi se slažu da se radi o još boljem i zanimljivijem protivniku, a hoće li Costa ikad više dobiti priliku protiv Chimaeva, teško je trenutno reći.

Linker
27. travanj 2024 08:06