UFC

Jedan od najpoznatijih MMA analitičara tvrdi: ‘On je možda najbolji trener u povijesti ovog sporta!‘

Luke Thomas (lijevo | Erick Nicksick i Sean Strickland

 Screenshot (instagram)
Trener Seana Stricklanda uživa veliku podršku američke MMA javnosti

Osim Seana Stricklanda koji zaslužuje sve pohvale za maestralnu izvedbu na UFC 293 eventu, puno pohvala na svoj račun zaprimio je i Eric Nicksick, glavni trener Xtreme Couture dvorane. Sean Strickland dio je te dvorane, a Eric Nicksick ujedno je i njegov glavni trener.

Pod vodstvom Erica Nicksicka, Strickland je dogurao od nekoć blago iznadprosječnog velteraša, do prvaka UFC-ove srednje kategorije. Uistinu velik napredak napravio je Strickland kroz posljednjih nekoliko godina, ali nameće se pitanje koliko se zapravo radi o zaslugama Erica Nicksicka.

Američka MMA javnost stvorila je velik ‘‘hype‘‘ oko Nicksicka i sve češće ga etiketiraju kao najboljeg MMA trenera na svijetu. Poznati MMA analitičar i novinar Luke Thomas otišao je korak dalje kad su u pitanju komplimenti upućeni Nicksicku.

‘‘On (Strickland) ima jednog od trenera s najbistrijim umom u cijelom ovom sportu, možda čak i u povijesti ovog sporta. Zar ne mislite da je Eric Nicksick jedan od najboljih trenera u povijesti MMA-a? Mislim da ima vrlo jasan argument za to.‘‘, započeo je Luke Thomas u nedavnoj epizodi svog podcasta, a potom je dodatno pojasnio svoju teoriju.

‘‘Xtreme Couture dvorana bila je u teškim trenucima, a pod njegovim vodstvom vratili su se u područje relevantnosti. Ono što je napravio s Francisom (Ngannouom) i ostalima, to je nevjerojatno teško za napraviti. Teško je konstantno držati razinu izvrsnosti, to moramo shvatiti.‘‘, dodao je Luke Thomas.

Činjenica je da borci iz dvorane Xtreme Couture postižu jako dobre rezultate posljednjih nekoliko godina. Naravno, mnogi će se sjetiti kako su treneri poput pokojnog Roberta Follisa vodili i gradili tu dvoranu prije nego je Eric Nicksick preuzeo komandu. Nicksick postiže dobre rezultate s borcima koji su u njegovu dvoranu došli kao izgrađene cjeline i tu dolazi do razilaženja mišljenja.

Na kraju se sve ipak svodi na rezultate, a Nicksick trenutno bilježi odlične rezultate. Koliko dugo će potrajati njegova ‘‘rezultatska idila‘‘, možemo samo nagađati.

Linker
03. svibanj 2024 20:41