UFC

Derek Brunson nakon otkaza u UFC-u krenuo očekivanim smjerom: ‘Jake, Jake, Jake...‘

Derek Brunson

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC-ov veteran brzo se odlučio okrenuti boksačkom meču protiv najpoznatijeg YouTubera među boksačima

Pomalo iznenađujuće prekjučer je došla vijest o otpuštanju Dereka Brunsona iz UFC-a. Dugi niz godina Brunson je bio jedan od top 10 boraca srednje kategorije, a otpušten je u trenucima dok je zauzimao osmo mjesto u poretku izazivača unutar srednje kategorije.

Imao je Derek ugovoren meč 11. studenog (11. mjesec) na UFC 295 eventu, a trebao se boriti protiv Romana Dolidzea. Brunsonov menadžer Ali Abdelaziz nije otkrio točne razloge razilaženja njegovog klijenta i UFC-a, ali istaknuo je kako je došlo vrijeme da se krene dalje.

Iskreno, nije bilo teško pretpostaviti u kojem smjeru će se Brunson zaputiti. Samo dan nakon što je otpušten iz UFC-a, Brunson se okrenuo dobro poznatoj opciji za bivše UFC-ove borce na zalasku karijere. Ta opcija zove se Jake Paul, a Brunson je putem Twittera uputio svojevrsnu prozivku.

Američki borac podijelio je ‘‘tvit‘‘ Jakea Paula koji datira iz 2021. godine. Naime, Paul se tada osvrnuo na Brunsonovu izjavu, a Derek je još 2021. godine tražio meč protiv Paula. Jake je tada također pokazao interes za međusobnim obračunom.

‘‘Dana je jutros priznao da bih ja uništio velteraša Masvidala. Stoga, Dana, hoćeš li dati Brunsonu dopuštenje da zaradi ponešto pravog novca? Dana?‘‘, napisao je Paul još 2021. godine.

Derek Brunson očito je dobro upamtio taj Jakeov ‘‘tvit‘‘, jučer ga je podijelio na svom ‘‘Twitter‘‘ korisničkom računu, a uz ‘‘screenshot‘‘ je dodao:

‘‘JAKE. JAKE. JAKE.‘‘, pritom označivši Jakea Paula.

Jasno je da borba protiv Jakea Paula donosi dobru zaradu, a Jake Paul također preferira boksačke mečeve protiv bivših UFC-ovih zvijezda. Upitno je koliko je Paul u ovoj fazi karijere zainteresiran za meč protiv nekog kao što je Derek Brunson. Jake je u proteklom periodu porazio Andersona Silvu i Natea Diaza, dvojicu boraca koji su boksački osjetno potkovaniji od Brunsona, a također su i zvučnija imena. Paul je vjerojatno prošao fazu karijere u kojoj bi boksao s nekim poput Dereka Brunsona.

Dakle, Derekov ‘‘vlak‘‘ za meč protiv Jakea Paula vjerojatno je prošao, ali mnoštvo je ‘‘influencera‘‘ i ‘‘celebrityja‘‘ koje Brunson može potencijalno izazvati. Hoće li nastaviti u tom smjeru ili će se pridružiti nekoj ozbiljnoj MMA organizaciji, saznat ćemo u periodu koji slijedi.

Linker
12. lipanj 2024 20:09