UFC

Jedan od najtalentiranijih UFC-ovih teškaša ostao bez nastupa ovog vikenda, ali brzo je ugovorio novi

Jailton Almeida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jailton Almeida silno se muči s pronalaskom protivnika koji neće otkazati meč

UFC-ov ovotjedni event ne obećava puno, barem na papiru. Marina Rodriguez i Amanda Lemos u očima mnogih nisu borkinje dostojne predvoditi event najjače svjetske MMA organizacije.

Daniel Rodriguez i Neil Magny vjerojatno čine najzvučniji par, a Mark Madsen i Grant Dawson trebali bi također ponuditi meč na jako visokoj razini. Borba između Jailtona Almeide i Maxima Grishina također je bila primamljiva fanovima, jer brazilski teškaš po mnogima je jedan od najperspektivnijih teškaša u ovom trenutku.

17 pobjeda i dva poraza njegov je dosadašnji omjer, a jedina dva poraza upisao je još 2017. godine u svom petom i sedmom profesionalnom nastupu. Nakon toga upisao je 12 uzastopnih pobjeda, od čega su tri došle pod okriljem UFC-a.

Danila Marquesa, Parkera Portera i Antona Turkalja redom je završavao u prvoj rundi, a ovog vikenda čekao ga je obračun protiv Maxima Grishina (32-9-2) koji bi mu poslužio kao najteži ispit do sada. Nažalost, ruski borac očekivano je imao problema s vizom i otkazao je svoj nastup.

Vrlo brzo nakon otkazivanja tog meča, Almeidi je ugovoren novi nastup, ali ne ovog vikenda, nego tek na UFC 283 eventu koji će se održati 21. siječnja (1. mjesec) u Rio de Janeiru. Almeida će se pred domaćom publikom boriti protiv Shamila Abdurakhimova (20-7-0). 41-godišnji ruski teškaš u seriji je od tri uzastopna poraza, ali oni su došli od vrlo kvalitetnih boraca kao što su Curtis Blaydes, Chris Daukaus i Sergei Pavlovich. Shamil je 15-rangirani izazivač u teškoj kategoriji i Jailton Almeida tražit će preko njega ulazak u top 15.

Jailton i Shamil već su dvaput imali ugovoren meč. 10.9. Shamil je imao problema s vizom i švedsko-hrvatski borac Anton Turkalj uskočio je na ‘‘short notice‘‘. Proteklog mjeseca na UFC 280 eventu ponovno su Aburakhimov i Almeida imali ugovoren meč, ali opet je Shamil otkazao nastup. Grishin je uskočio kao zamjena, ali je termin pomaknut dva tjedna kasnije. Sada je i Grishin otkazao, a Jailton očito nema sreće s tim mečevima protiv ruskih boraca. Treba napomenuti kako je i u petom mjesecu imao ugovorenu borbu protiv Grishina, a treba li i spominjati što se dogodilo i tko je otkazao.

Nadamo se da će Almeida uspješno nastupiti pred domaćom publikom, jer ovaj 31-godišnji teškaš strašno je uzbudljiv i kvalitetan borac.

Linker
16. travanj 2024 16:56