UFC

UFC dodijelio još nekoliko otkaza svojim sada već bivšim borcima, među njima i bivši protivnik Jima Millera

Jim Miller (lijevo) i Erick Gonzalez (desno)

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Vjeruje se da će se ova čistka uskoro nastaviti

Broj otkaza iz UFC-a posljednjih tjedana sada je narastao na 15, budući da se više boraca službeno oprostilo od promocije. Nekoliko dana nakon što je objavljeno da osam boraca, uključujući iskusne veterane Ilira Latifija i Makwana Amirkhanija, više nisu na popisu, MMA Junkie je potvrdio još sedam imena koja su se prvi put pojavila na Twitter računu temeljenom na algoritmu UFC Roster Watch.

Prvi od sedam boraca jest Nick Fiore (6-2, 0-2 UFC). Njegov mandat u najjačoj svjetskoj MMA promociji trajao je oko pet mjeseci, a za to vrijeme upisao je poraza od Mateusza Rebeckog te od Chasea Hoopera prošli mjesec što je nagnalo čelnike UFC-a da ga otpuste iz promocije. Nakon njega tu je Erick Gonzalez (14-8, 0-3 UFC) koji je u debiju pretrpio poraz od Jima Millera, a nakon toga je još dva puta kapitulirao od Terrencea McKinneyja i Trevora Peeka te je zasluženo dobio otkaz nakon tri poraza u prve tri borbe.

Na ovom popisu nalaze se i dvije borkinje. Prva od njih je Bea Malecki (2-1, 2-1 UFC). Iako ima pozitivan omjer pobjeda i poraza, prema navodima napustila je promociju jer želi graditi svoju karijeru u perolakoj kategoriji, što joj je gotovo pa i nemoguće unutar UFC-a. Druga borkinja jest Maria Oliveira (13-7, 1-3 UFC) koja je pokazivala dobre stvari u početku svog mandata, no dobila je otkaz nakon poraza na UFC-u 289 od Diane Belbite.

Preostala tri borca koja više nisu članovi UFC-a su Aaron Phillips (12-5, 0-4 UFC), Takashi Sato (16-10, 2-5 UFC) te Don Shainis (12-5, 0-2 UFC). Prema navodima MMA Junkieja, vjeruje se da će se ova čistka uskoro nastaviti, a u dogledno vrijeme ćemo vidjeti tko će još napustiti organizaciju.

Linker
01. svibanj 2024 12:21