UFC

Dan Hardy zgrožen je borbom Chimaeva i Diaza: ‘Sramota je da UFC dopušta ovaj pokušaj ubojstva‘

Dan Hardy

 Screenshot (youtube, The Guardian)
40-godišnji Hardy smatra da UFC-ove legende moraju biti ispraćene puno dostojnije

Ugovaranje borbe između Natea Diaza i Khamzata Chimaeva naišlo je na puno više kritika, nego odobravanja. Radi se o velikom ‘‘missmatchu‘‘ na papiru i Khamzat Chimaev očekivano je ogromni favorit prema mišljenju kladionica.

Koeficijenti na Diazovu pobjedu često iznose 7.00 pa naviše, dok se koeficijent na pobjedu Chimaeva u prosjeku kreće oko 1.10. Stilski je Khamzat užasan protivnik za Natea Diaza i prava je šteta što će se Diaz oprostiti od UFC-a takvom borbom, pogotovo u situaciji kad je bilo puno više zanimljivijih protivnika za njega.

Naravno da postoje i oni zagriženi Diazovi navijači koji vjeruju da Nate sa svojim iskustvom itekako može ugroziti Chimaeva, ali šanse da se takvo nešto dogodi, uistinu su minimalne. Jedan od onih koji ne može vjerovati da je UFC odlučio ovako ispratiti Diaza, jeste Dan Hardy.

Umirovljeni britanski velteraš sinoć je gostovao u MMA Houru i žestoko je kritizirao uparivanje Diaza i Chimaeva.

‘‘Stvara se osjećaj da smo došli do toga gdje bi netko trebao pokrenuti tužbu zbog ovakvih stvari. Ovo ne djeluje kao poštena borba. Dojam je da se radi o jako, jako okrutnoj stvari za učiniti nekome tko je legitimna legenda. Zato što je pričao protiv organizacije, oni će organizirati njegovu egzekuciju na TV-u. Takav osjećaj se nameće u vezi ovog meča, a nelagodno mi je i razmišljati kako će ovo završiti.‘‘, započeo je Hardy, a zatim je nastavio s pojašnjenjem.

‘‘Nadam se, uistinu se nadam da će Nate izaći čitav iz ovog. Ali nakon što sam gledao što je Khamzat napravio Rhysu McKeeju i Johnu Phillipsu...da, naravno da je Nate ima dobar jiu-jitsu, ali ovdje dolazimo do točke gdje će jiu-jitsu biti neutraliziran dobrim hrvanje. To se događalo u ranim danima UFC-a, a dogodit će se i ovaj put ako Diaz završi na podu. Mislim da će biti neutraliziran te da će završiti užasno pretučen iz gornje pozicije. To će biti neugodno za gledati i mislim da će biti jako loša slika za UFC. Nadam se da će Nate biti dobro, zato što smatram da mu se pružaju dobre prilike izvan UFC-a. Sramota je da će UFC dopustiti ovaj pokušaj njegovog ubojstva prije nego ih napusti‘‘, dodao je Hardy.

Iako je Hardy u pravu kad ističe Chimaeva kao velikog favorita, reakcija je donekle pretjerana. Rhys McKee i John Phillips ipak nisu tako kvalitetni borci, a Diaz je već prošao kroz ‘‘sito i rešeto‘‘ tijekom svoje karijere. Jasno je da Chimaev ulazi u ovaj meč kao ogroman favorit i vrlo vjerojatno će pobijediti, ali Diaza ne treba baš tako olako otpisati. Čini se kako je Hardy jednostavno jako velik fan Khamzata Chimaeva i njegovih vještina.

‘‘Volim Khamzata Chimaeva, ali mislim da su njih dvojica (Chimaev i Diaz) jednostavno u znatno drukčijim pozicijama. On je u usponu, a Diaz je legenda na odlasku. Ovo je borba koja se ne bi trebala dogoditi. Ali naravno, ako Nate uspije iznenaditi, bila bi to stvar koju samo Diaz može učiniti, a nakon toga će odšetati s osmijehom na licu. Mislim da je tužno što se ovo ipak događa i što ne možemo proslaviti ovakve borce kad im se bliži kraj karijere. Ali to je UFC-ov stil, zar ne? Ako odluče da se rastaju od vas, pokušat će vam nauditi na sve moguće načine. Nažalost, ako ste borac, oni vam mogu fizički nauditi, a to je žalosno.‘‘, zaključio je Hardy.

Linker
25. travanj 2024 16:26