UFC

Jessica Andrade titulu će braniti u Kini protiv domaće izazivačice

Jessica Andrade i Weili Zhang
Jessica Andrade saznala je ime protivnice u svojoj prvoj obrani UFC titule prvakinje. To je kineska borkinja Weili Zhang, protiv kojeg će se boriti ovog ljeta u Shenzhenu.

Na veliko iznenađenje svih koji prate slobodnu borbu, prije svega UFC, Jessica Andrade (20-6, 11-4 UFC) titulu prvakinje UFC-ove slamka kategorije neće braniti protiv Rose Namajunas, Tatiane Suarez niti Michelle Waterson. Sve njih preskočila je Weili Zhang (19-1, 3-0 UFC), koja će titulu prvakinje napasti na svom domaćem terenu.

UFC je potvrdio kako se u Kinu vraćaju 31. kolovoza, a ovog puta će se Octagon naći u Shenzhenu. Predvodit će ga borba za titulu, što je rijetkost kod Fight Nighta, no UFC napokon ima na svom rosteru borkinju iz Kine spremnu za velike stvari. Tako će Weili Zhang, nakon mjesta na glavnom programu velikog UFC 235 eventa, dobiti još veću čast. Pred svojim sunarodnjacima napast će UFC titulu.

Andrade je već ranije izjavila kako se nada nastupu krajem ljeta i to će joj se ovim putem ostvariti. Mjesto održavanja borbe i protivnica vjerojatno nisu ono čemu se nadala, no ovo je automatski velika priliku za nju. Moći će se predstaviti zapravo najjačem svjetskom sportskom tržištu. UFC upravo zbog toga već neko vrijeme pokušava podići svoju popularnost u Kini. Ukoliko bi ovim putem dobili kinesku prvakinju, to bi im nesumnjivo pomoglo u ostvarenju tog cilja.

Weili Zhang došla je u UFC na mala vrata, no vrlo brzo je dokazala kako njen omjer 16-1 nije bio slučajan. Naslagala je Danielle Taylor, Jessicu Aguilar i Teciu Torres, što je bilo sasvim dovoljno za šesto mjesto službene ljestvice. Očekivalo se kako joj za napad na titulu treba još jedna pobjeda, no UFC je odlučio kako će zbog ove iznimke prilike ona preskočiti pet bolje plasiranih djevojaka. Inače, 29 joj je godina, a 16 od svojih 19 pobjeda ostvarila je prekidom.

Ovo je za sada jedina službeno najavljena borba za ovu priredbu, a zapravo je teško i pretpostaviti u kojem će smjeru ići matchmaking. Sudeći po nekim ranijim primjerima, za očekivati je velik broj australskih i azijskih boraca, no niti Europa ne bi trebala ostati zakinuta.

Linker
19. travanj 2024 06:01