UFC

Jessica Andrade ugovorila treći meč u ovoj kalendarskoj godini: Čeka ju borba protiv ‘ženskog Khabiba‘

Jessica Andrade

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
UFC-ova veteranka pokušat će prekinuti svoj niz od dva uzastopna poraza

Jessica Andrade kao da je naumila boriti se sa svim najboljim borkinjama svoje generacije. Brazilka iza sebe ima 35 profesionalnih MMA nastupa (24-11), a čak 24 odradila je pod okriljem UFC-a (15-9 UFC).

Andrade je nekoć bila i prvakinja UFC-ove slamka kategorije, a kavez je dijelila s borkinjama poput Valentine Shevchenko, Joanne Jedrzejczyk, Zhang Weili, Claudie Gadelhe, Carle Esparze, Rose Namajunas, Karoline Kowalkiewicz itd. Tatiana Suarez (9-0, 6-0 UFC) borkinja je koja joj nedostaje na listi, ali uskoro će Andrade i nju dodati na popis vrhunskih borkinja s kojima se borila.

Naime, danas je došla potvrda kako je ugovoren njihov međusobni obračun, a Suarez i Andrade borit će se 5. kolovoza (osmi mjesec) na UFC Fight Night 226 eventu. Radi se o UFC-ovom eventu koji će se održati u Nashvilleu, a predvodit će ga Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov.

Jessica Andrade u meč protiv Tatiane Suarez ući će s petog mjesta u poretku izazivačica unutar slamka kategorije. Istu poziciju Andrade drži i u muha kategoriji, ali meč je zakazan u slamka kategoriji. Treba naglasiti kako Andrade u meč ulazi i nakon dva uzastopna poraza, a oba je upisala prekidom. U drugom mjesecu ove godine ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazila ju je Erin Blanchfield, a početkom petog mjeseca Andrade je pretrpila nokaut u prvoj rundi. Nokautirala ju je Kineskinja Yan Xiaonan.

Tatiana Suarez jedan je nastup odradila ove godine, a krajem drugog mjeseca porazila je Montanu De La Rosu. Suarez je u tom meču slavila ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a bio je to prvi Tatianin meč nakon tri i pol godine pauze. Suarez se mučila s brojnim ozljedama i zdravstvenim problemima, a sada je spremna za nastavak pohoda na sami vrh.

Suarez je nekoć nosila epitet jedne od najtalentiranijih borkinja na svijetu, a zbog njene sjajne hrvačke podloge, mnogi su ju nazivali ‘‘ženskim Khabibom‘‘. Nažalost, duge pauze zasad su glavna priča njene sportske karijere, ali 32-godišnja Tatiana pobjedom protiv Andrade došla bi jako blizu napadu na pojas.

Inače, Suarez se prvotno trebala boriti protiv Virne Jandirobe, ali Brazilka je otkazala meč zbog ozljede koljena. Vrlo aktivna Jessica Andrade pristala je uskočiti i to će joj biti treći meč u ovoj kalendarskoj godini. Meč između Andrade i Suarez vjerojatno će poslužiti kao sunaslovna borba večeri na UFC Fight Night 226 eventu.

Linker
30. travanj 2024 10:06