UFC

Jessica Andrade obara rekord, borit će se prije Stipe Miočića, evo tko će joj biti protivnica

Jessica Andrade

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Ovo je četvrta potvrđena borba na UFC-u 295

Jessica Andrade će nastojati izjednačiti rekord za najviše borbi u godini na UFC-u 295. Andrade (24-12, 15-10 UFC) vraća se u kavez početkom 11. mjeseca kada će se boriti protiv Mackenzie Dern (13-3, 8-3 UFC) u njujorškom Madison Square Gardenu. Meč je najavljen tijekom subotnjeg prijenosa UFC-a 292, a kasnije ga je potvrdio Andrade na društvenim mrežama.

Nakon što se već natjecala četiri puta u 2023. godini, Andrade će izjednačiti UFC rekord za najviše borbi u kalendarskoj godini kada uđe u oktogon protiv Dern i postat će jedina borkinja kojoj je to uspjelo. Ipak, Andrade se nalazi na nepoznatom području. Bivša UFC prvakinja u slamka kategoriji izgubila je tri puta zaredom po prvi put u karijeri, a je posljednji put to bilo "submissionom" od neporažene Tatiane Suarez ranije ovog mjeseca u glavnoj borbi večeri na UFC on ESPN 50 priredbi.

S druge strane, Dern je u posljednja četiri nastupa upisala dvije pobjede i dva poraza. Nakon što je u listopadu prošle godine izgubila većinskom odlukom nakon pet rundi protiv Yan Xiaonan, as s crnim pojasom jiu-jitsua vratila se pobjedom u glavnoj borbi večeri UFC Fight Nighta 224.

Ovo je četvrta potvrđena borba na UFC-u 295. Nama će ovo biti daleko najzanimljiviji i sada je najiščekivaniji događaj godine jer će u glavnoj borbi večeri Stipe Miočić ovjekovječiti svoj povratak u kavez kada će pokušati detronizirati aktualnog kralja teške kategorije i po mnogima najvećeg borca u povijesti sporta, Jona Jonesa. Ranije je potvrđeno da će na ovoj priredbi nastupiti Derek Brunson i Roman Dolidze, a gledat ćemo i okršaj Kevina Borjasa i Joshue Vana.

Linker
28. travanj 2024 13:42