UFC

(FOTO) Jeste li primijetili ovo tijekom borbe? Renato Moicano ušao je u meč s teškom ozljedom

Renato Moicano

 Screenshot (ufc, Fight Pass)
Renato Moicano porazio je Saint Denisa uz vrlo tešku ozljedu ramena

Renato Moicano odradio je ponajbolji nastup u svojoj dosadašnjoj karijeri na sinoć održanom UFC Fight Night 243 eventu u Parizu. Iskusni brazilski borac lake kategorije demolirao je Benoita Saint Denisa na njegovom domaćem terenu i slavio je prekidom nakon isteka druge runde.

Liječnik je sugerirao sucu da prekine borbu kako bi Saint Denis izbjegao teže posljedice. Francuskom borcu jedno oko u potpunosti je bilo zatvoreno, a u takvim situacijama mečevi se obično prekidaju. Mogao je meč biti prekinut već nakon prve runde u kojoj je Saint Denis pretrpio svu tu štetu, ali zanimljivo je da je Francuz ipak ušao u drugu rundu, vjerojatno bio i nešto bolji tijekom drugih pet minuta borbe.

Mnogi su ipak složni kako je Moicano taktički usporio nakon prve runde, a neki čak vjeruju da se Brazilac sažalio i "povukao ručnu kočnicu" nakon uraganske prve runde u kojoj je uništio Saint Denisa. No, jedan od razloga zbog kojeg je Moicano usporio mogla bi biti i teška ozljeda s kojom je ušao u meč.

image

Rame Renata Moicana

Screenshot (ufc, Fight Pass)

Još uoči početka samog meča bila je vidljiva velika izbočina na Moicanovom desnom ramenu. Moicano je u više navrata "otresao" desnom rukom dok ga je Bruce Buffer najavljivao, ali ozljeda se nije očitovala na onome što je pokazao tijekom prvih pet minuta. U drugoj rundi donekle je usporio, a nakon meča otkrio je nešto više informacija o samoj ozljedi.

"Ozlijedio sam rame prije tri tjedna, ali nisam mogao otkazati nastup u glavnoj borbi večeri. Hvala mom timu jer su mi pomogli trenirati i pripremili su me za borbu.", otkrio je Moicano, a društvenim mrežama kruži i rendgenska snimka na kojoj je vidljivo kako se ključna kost (lat. clavicula) odvojila od ramenog vrha lopatice. Zato je Moicano imao već spomenutu izbočinu na ramenu, a poprilično je nevjerojatna činjenica da je s takvom ozljedom pružio vrhunski nastup.

Vjerojatno ga čeka nešto dulji oporavak, a nadamo se kako će rehabilitacija proći u najboljem redu.

Linker
29. rujan 2024 19:02