UFC

Jim Miller opleo po timu Jareda Gordona: ‘Nisu mu trebali dopustiti da se bori, ispali su neozbiljni‘

Jim Miller

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Gordon je izjavio da je imao potres mozga nakon borbe s Bobbyem Greenom

Jim Miller je bio samo dva dana udaljen od svog povratka u oktogon na UFC Vegas 74 kada je osjetio zujanje telefona u džepu dok je išao po hranu od osoblja na UFC Performance Institute.

Brzi pogled pokazao je ime UFC -ovog "matchmakera" Seana Shelbyja, a Miller je odmah znao da su ga dočekale loše vijesti o zakazanoj borbi protiv Jareda Gordona.

“Mislim da sam odmah počeo psovati prije nego sam uopće podigao slušalicu."

Shelby je obavijestio Millera da se Gordon povukao iz borbe. Ponuđena mu je opcija da pričeka nekoliko tjedana kako bi se natjecao protiv Ludovita Kleina, njegovog prvobitnog protivnika na UFC Vegasu 74 prije ozljede, ili bi mogao preuzeti zamjenu koja je stigla vrlo kasno. Miller se odlučio za potonje, a isplatilo se nakon što je demolirao novopridošlicu u UFC-u Jessea Buckleya za samo 23 sekunde, što mu je donijelo i nagradu za nastup večeri od 50.000 dolara.

Unatoč tome što je sve išlo za Millera, bio je zabrinut hoće li uopće prihvatiti borbu s Gordonom nakon što je krajem travnja gledao kako veterinar biva nokautiran slučajnim udarcem u glavu. Prema njegovim navodima, obaviješten je da je Gordon rekao UFC-u da je zdrav i spreman za natjecanje, što je na trenutak riješilo njegovu zabrinutost.

“Bez obzira na to što je borba [s Bobbyjem Greenom] prebačena u "no contest", to ne utječe na ono što se dogodilo unutar oktogona te večeri, tako da su moje brige bile riješene, ‘Hej, sve je spremno za polazak, pitali smo, sve je zlatno.‘ Zato su moje opcije u tom trenutku bile nekoliko različitih imena ili pričekati Kleina do sredine srpnja (sedmi mjesec). Da je Jared ‘pao‘, ja bih na kraju čekao još nekoliko tjedana da se borim.”

Tek kada je razgovarao s medijima tijekom tjedna borbe, Gordon je otkrio da je imao "manji potres mozga" od borbe s Greenom. Ali je dodao da je prebolio simptome "prilično brzo i učinio sve što je mogao da se oporavi".

“Dakle, za njegove trenere i menadžera da to jednostavno odbace i [kažu], ‘OK, tu smo, borimo se‘, mislim da je to malo nepromišljeno. Stavljate se u stvarno nepovoljnu situaciju."

Koliko god to vrijedilo, Miller ne gaji zlu volju prema Gordonu, ali također priznaje da mu uopće nije trebalo dopustiti da se bori.

"Volio bih da postoje ljudi koji su ga odgovorili od toga", zaključio je Miller.

Linker
19. travanj 2024 23:43