UFC

Jimi Manuwa željan je borbe nakon eventa u Londonu: ‘Mislim da sam se prerano umirovio‘

Jimi Manuwa

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
42-godišnji poluteškaš tvrdi kako je UFC-ovu priredbu u Londonu napustio frustriran

Doslovno iz ničega, Jimi Manuwa proteklih dana privukao je veliku pažnju MMA javnosti. Umirovljeni britanski poluteškaš fizički je napao Aleksandra Rakića na UFC-ovom eventu u Londonu i svi su se raspisali o tome.

Aleksandar Rakić iznio je svoju stranu priče, a ubrzo se oglasio i Jimi Manuwa koji je imao nešto drukčiju verziju. Izuzev toga, Manuwa je medijski prostor odlučio iskoristiti za još jednu zanimljivu informaciju.

‘‘Poster Boy‘‘ planira se vratiti iz mirovine. Upravo je Rakić bio taj koji je umirovio Jimija još sredinom 2019. godine. Sjajnim ‘‘high kickom‘‘ Rakić je uspavao Manuwu, a bio je to četvrti uzastopni poraz za Manuwu. Prije toga gubio je nokautima od Volkana Oezdemira i Thiaga Santosa, a jednoglasnom odlukom izgubio je od Jana Blachowicza.

Mora se priznati da je gubio od zbilja ponajboljih boraca u toj kategoriji, ali gledajući UFC-ov event u Londonu, Manuwi se vratila glad za novim nastupima i povratkom u kavez.

‘‘Umirovio sam se u potpunosti, ali uvijek mi je na pameti bio povratak i borba, bio to boksački meč, ‘celebrity‘ meč ili nešto takvo. Možda bih se čak vratio i u UFC. Poluteška kategorija trenutno je užasna, a gledao sam borbe u Londonu i želja za borbom uvijek je u meni. Vatra i natjecateljski žar još su tu. Napustio sam event frustriran, želeći se vratiti više nego ikad prije. Mislim da poluteškaši nisu dobro izgledali, a ja bih mogao priuštiti ‘show‘. Moji mečevi uvijek su bili uzbudljivi, a s obzirom da ove borbe nisu bile uzbudljive, to mi daje još više entuzijazma da treniram i vratim se.‘‘, rekao je Manuwa za BJPENN.com.

Dva su poluteškaška meča viđena u subotu na londonskoj UFC priredbi. Volkan Oezdemir savladao je Paula Craiga jednoglasnom odlukom u meču koji je razočarao, ali bio je to klasični Paul Craig, s iznimkom da ovaj put nije došao do ‘‘submissiona‘‘. Nikita Krylov u drugom poluteškaškom meču lakoćom je pobijedio Alexandera Gustafssona. Sve to motivira britanskog borca nigerijskih korijena da se vrati, iako je u drugom mjesecu napunio 42 godine.

‘‘Vjerojatno ću se boriti ponovno. Nisam siguran hoće li to biti u UFC-u ili negdje drugdje, ali borit ću se opet. Mislim da sam se prerano umirovio. Povukao sam se samo zato jer sam izgubio četiri meča u nizu i osjećao sam da više ne trebam biti tu. Nisam osjećao da se ne trebam više boriti ili da sam gotov. Imam još toga za pružiti, a povukao sam se samo zbog tih poraza.‘‘, dodao je Jimi.

Linker
22. travanj 2024 12:29