UFC

Jiri Prochazka otkrio kada ćemo ga ponovno gledati u kavezu: ‘Sve ide kako treba‘

Jiri Prochazka

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako se Jiri htio vratiti puno ranije, bolje je da se ipak do kraja izliječi pa da onda razmišlja o idućoj borbi

Užasnu ozljedu ramena je bivši prvak poluteške kategorije Jiri Prochazka doživio samo nekoliko tjedana prije velikog revanša protiv Glovera Teixeire, a pojas je odmah napustio jer je bio svjestan težine svoje ozljede. Nije htio zadržavati kategoriju, a UFC mu je zauzvrat obećao napad na titulu čim se oporavi i bude spreman vratiti se u kavez.

Sada, pet mjeseci nakon svega je Jiri progovorio kada bi smo ga konačno mogli gledati u kavezu. Iako je gotovo nemoguće kod takve ozljede reći bilo kakav točan datum, Jiri je svejedno ponudio neki vremenski okvir:

‘‘Rame mi je odlično. Na njemu radim svaki dan, a prošli mjesec smo puno toga dobroga napravili. To je glavni razlog zašto sam tako sretan oko ovoga. Sve ide glatko, sve ide korak po korak prema tome da se borim krajem ljeta‘‘, rekao je Jiri za LowKick MMA.

‘‘Htio sam se vratiti nekih pola godine nakon ozljede, no rame nije lagano za izliječiti jer radi razne pokrete iz raznih kutova, ima previše stvari na koje se mora paziti. Neću uspjeti to sve u pola godine jer se ne želim samo oporaviti, želim biti na većem nivou. Sada mi treba dva mjeseca da budem u punom treningu, a nakon toga mogu početi s poboljšanjima. Deveti mjesec. Tako nešto. Sada je četvrti mjesec, a dok završim oporavak i krenem s treningom, trebat će mi još barem četiri mjeseca‘‘, dodao je.

Lijepo je za čuti da mu oporavak ide kako treba, bez obzira što se on nadao da će se izliječiti i ranije. Njegov idući protivnik će biti borac koji u tom trenutku bude prvak, a za sad je to Jamahal Hill.

Linker
26. travanj 2024 19:48