Ostalo

Demetrious Johnson mogao bi se vrlo brzo umiroviti: ‘Tko predugo ostane na zabavi, obično završi pijan‘

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One Championship)
Jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta pred samim je krajem karijere

Jedna ogromna MMA karijera mogla bi se privesti kraju početkom petog mjeseca, točnije 5. svibnja (peti mjesec). Naime, Demetrious Johnson (31-4-1) mogao bi na ONE Fight Night 10 eventu odraditi svoj posljednji MMA nastup, a to će mu biti ukupno 37. u karijeri.

‘‘Mighty Mousea‘‘ čeka treći međusobni obračun s Adrianom Moraesom, a obojica su upisali po jednu pobjedu nokautom. Moraes je nokautirao Johnsona u četvrtom mjesecu 2021. godine, a Johnson je uzvratio sjajnom izvedbom u osmom mjesecu prošle godine.

ONE Championship u petom mjesecu debitira na tlu SAD-a, a upravo će Johnson i Moraes predvoditi event. ‘‘DJ‘‘ će ujedno braniti i titulu u ONE-ovoj muha kategoriji, a 36-godišnjak bi nakon tog meča mogao položiti rukavice na sredinu kaveza.

Johnson je u trećem mjesecu 2021. godine izjavio kako se planira boriti otprilike još četiri godine, što bi značilo da će se umiroviti 2025. godine. Njegovi planovi ipak su se promijenili, a više je o tome pričao u intervjuu za ‘‘The Score‘‘.

‘‘To se neće dogoditi.‘‘, osvrnuo se Johnson na plan da se bori do 2025. godine, a potom je nastavio s detaljnijim pojašnjenjem promjene plana.

‘‘Nema šanse da će se to dogoditi, nikako. Ovo bi mogao biti moj posljednji meč, nikad ne znate. Razgovaram često s bliskim prijateljima i oni me ispituju ‘Što još pokušavaš dokazati?‘. Ja im govorim da želim uzeti što više novca pred kraj karijere. Mislim da ću ipak nakon ovog meča odlučiti što slijedi. Želim nastupiti na IBJJF Svjetskom prvenstvu u svom kimonu i raditi ka promociji u crni pojas. Ali ne želim se boriti još dvije godine, nisam zainteresiran za to. Kada čujem da bih se mogao boriti još dvije godine, to mi užasno zvuči. Ovime se bavim 18 godina, još otkako sam napunio 18 godina. Ostanete li predugo na zabavi, završit ćete pijani. Ne želim se napiti.‘‘, pojasnio je Demetrious.

Prava će šteta biti ako se uistinu povuče nakon meča protiv Moraesa, ali istina je da nema više što dokazati. Dugi niz godina vladao je UFC-ovom muha kategorijom i titule je obranio čak 11 puta. Nositelj je brojnih rekorda i osvajač mnoštva priznanja. Neki ga smatraju i najvećim borcem u povijesti ovog sporta, a kvalitetu je dokazao i osvajanjem pojasa u ONE-u.

Objavom da će se možda umiroviti sigurno će privući veći interes publike, ali Demetrious Johnson zapravo je borac koji bi uvijek trebao privlačiti interes publike. Tako kompletan borac pojavljuje se jako rijetko i nema sumnje da ćemo tog 5. svibnja (peti mjesec) uživati u još jednom majstorskom nastupu.

Linker
24. travanj 2024 06:47