UFC

Jiri Prochazka poslao prijeteću poruku Alexu Pereiri: ‘Bude li potrebno, ugušit ću ga kao i Glovera!‘

Jiri Prochazka

 PAVEL MAZáč/CNC/PROFIMEDIA Pavel Mazáč/cnc/profimedia
‘Bio jedan od najboljih udarača u srednjoj kategoriji, a vidjet ćemo kako će to biti u poluteškoj‘, rekao je češki poluteškaš o ‘Poatanu‘

Prošlo je 14 mjeseci otkako su fanovi slobodne borbe svjedočili posljednjem nastupu Jirija Prochazke. Češki poluteškaš sredinom lipnja prošle godine završio je Glovera Teixeiru u petoj rundi i tako se okrunio naslovom prvaka "light heavyweight" divizije. Uoči revanša s iskusnim Brazilcem, Jiri je pretrpio ozbiljnu ozljedu ramena i ušao u proces rehabilitacije, a posljednjih mjeseci aktivirala se priča o njegovom povratku u oktogon.

Iako ga se prvotno povezivalo s Jamahalom Hillom, koji je u međuvremenu osvojio pojas, "Sweet Deeams" se također ozlijedio, a titula je ponovno ostala upražnjena. Sada se Prochazku povezuje s Alexom Pereirom, kojem je pobjeda nad Janom Blachowiczem donijela visoku treću poziciju u poretku UFC-ove poluteške kategorije. Shodno tome, "Denise" je u svom posljednjem javnom istupu govorio upravo o potencijalnom meču protiv "Poatana".

Prochazka vjeruje u svoje udaračke sposobnosti, ali tvrdi da će u eventualnom okršaju s Pereirom, primijeniti sve potrebne alate kako bi iz te borbe izašao kao pobjednik, uključujući i one iz svog parteraškog arsenala.

"Smatram da je bio jedan od najboljih udarača u srednjoj kategoriji, a vidjet ćemo kako će to biti u poluteškoj. Kao i uvijek, ja sam spreman. Učinit ću sve za pobjedu. Ako se budem morao mijenjati - učinit ću to. Ako ga budem morao ugušiti, kao Glovera - ugušit ću ga. Prilagođavanje je ključno u slobodnoj borbi", rekao je 30-godišnji češki borac u intervjuu s Johnom Hyonom Koom iz The AllStara

Iako službene potvrde o borbi između Prochazke i Pereire nema, mnogi borilački mediji navode kako bi upravo Čeh i Brazilac mogli zatvoriti kalendarsku godinu međusobnim obračunom na prosinačkoj priredbi u T-Mobile Areni.

Linker
17. svibanj 2024 23:18