UFC

Jiri Prochazka potpuno iskren: ‘Nisam siguran da je Hill zaslužio boriti se za pojas‘

Jiri Prochazka

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Nije da su baš imali izbora jer nitko drugi iz top 5 nije bio u mogućnosti boriti se, osim Glovera

Jiri Prochazka je bivši prvak poluteške kategorije, no pojas mu nije oduzeo neki drugi borac nego ozljeda koju je zadobio u samom finišu priprema za revanš protiv Glovera Teixeire. Zbog težine ozljede je bilo jasno da ga dugo nećemo gledati u kavezu, te je uz dogovor sa UFC-om pojas i napustio.

Zagarantiran je Jiriju napad na titulu čim se oporavi, no UFC je sada morao nešto napraviti po pitanju prvaka poluteške kategorije. S obzirom da su se svi top 5 borci nedavno borili, Rakić je ozlijeđen, morali su posegnuti dublje u rang ljestvicu te je priliku dobio sedmorangirani Jamahal Hill protiv Glovera Teixeire u Brazilu.

No, bivši prvak Prochazka nije toliko siguran da je Hill zaslužio napasti pojas:

‘‘Mislim da je to dobar meč (Hill vs. Teixeira), ali nisam siguran da je Hill zaslužio boriti se za titulu. Ali za Glovera je to odlično jer će se boriti u Riju, kod kuće. Jedva čekam tu borbu i jedva čekam da vidim kako će izgledati njihovi nastupi.‘‘, rekao je Jiri za CBS Sports.

Nakon što je najavljeno da će Hill napasti pojas, to je naišlo na velike kritike od strane fanova. Zaslužio Hill ovo ili ne, UFC uistinu nije imao drugog izbora. Ankalaev i Blachowicz su se borili prije desetak dana, Jiri i Rakić su ozlijeđeni, a iz top 5 je ostao samo Glover koji je zapravo i najveći pobjednik ove zavrzlame u poluteškoj kategoriji.

Nadamo se da ćemo u prvom mjesecu napokon dobiti novog prvaka te kategorije i da se neće završiti kao meč Jana i Ankalaeva.

Linker
14. svibanj 2024 16:01