UFC

Jiri Prochazka se prije meča s Pereirom zarazio opasnom bakterijom: ‘Počelo je na nozi, a proširilo se cijelim tijelom‘

Jiri Prochazka 

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dobra stvar je što se uopće uspio oporaviti u tako kratkom vremenu, jer se stafilokoka uistinu teško riješiti

Na UFC 295 priredbi Jiri Prochazka nije uspio pobijediti Alexa Pereiru i ponovno zasjesti na tron poluteške kategorije. Pereira ga je nokautirao u drugoj rundi i tako se okitio pojasom poluteške kategorije, a sada će se na UFC 300 Prochazka susresti s Aleksandrom Rakićem koji se također vratio nakon ozljede.

Nije sve bilo idealno tokom priprema za Pereiru i napad na titulu poluteške kategorije. Jučer je Prochazka otkrio kako je bio zaražen stafilokokom, opasnom infekcijom koju borci ponekad znaju dobiti u dvoranama:

‘‘Postoje neke male stvari koje nisam uspio napraviti u pripremama, a ispalo je da su to detalji koji su bili glavni u toj borbi. Sretan sam zbog toga jer me borba podsjetila na te greške. Volim kada me nešto učini boljim i u borbi, tako i u životu. U sljedećoj borbi, neovisno o tome tko je protivnik, ja ću pobijediti i boriti se za titulu‘‘, rekao je Jiri u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Rame nije bilo u punoj snazi, no bilo je još nekoliko za**ba u pripremama. Posljednjih pet tjedana sam mogao trenirati samo jedan. Pio sam antibiotike pet tjedana prije borbe. Infekcija je počela na nozi, a proširila se cijelim tijelom. Jedno jutro sam se probudio, a uho mi je bilo četiri puta veće. Bilo je još puno na drugim mjestima‘‘, dodao je.

Dobra stvar je što se uopće uspio oporaviti u tako kratkom vremenu, jer se stafilokoka uistinu teško riješiti. Možda je to razlog zašto je mnogima Jiri izgledao neprepoznatljivo u tom meču, prije svega fizički.

Linker
23. travanj 2024 21:27