UFC

Jiri Prochazka objasnio zašto je pristao na meč s Rakićem: ‘Nije me briga tko je najispravniji protivnik za mene‘

Jiri Prochazka

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije ne bježi od najtežih izazova

Jako važan meč čeka Aleksandra Rakića sredinom četvrtog mjeseca (13.4.) ove godine. Srpski poluteškaš nastupit će na spektakularnom UFC 300 eventu, a protivnik će mu biti Jiri Prochazka, nekadašnji prvak UFC-ove poluteške kategorije.

Eventualna pobjeda nad Prochazkom, Rakiću bi potencijalno otvorila priliku za napad na UFC-ov pojas. Rakić dugo već sanja o tom pojasu, ali splet nesretnih okolnosti i teških ozljeda usporavaju srpskog borca na putu ka vrhu. Srećom, Rakić je danas proslavio tek 32. rođendan i još je nekoliko godina karijere ispred njega.

Ipak, pobjeda nad Prochazkom je imperativ, jer poraz u tom meču Rakića bi poprilično udaljio od ‘‘title shota‘‘. Srpski borac sigurno je toga svjestan i ne sumnjamo da će na UFC 300 doći besprijekorno spreman, kao i uvijek.

Spreman će doći i Jiri Prochazka. Čeh je u 11. mjesecu protekle godine poražen u meču za pojas. Alex Pereira porazio ga je tehničkim nokautom u drugoj rundi, a drugi uzastopni poraz narušio bi ambicije Jirija Prochazke. Mogao je Jiri vjerojatno tražiti i nešto lakšeg protivnika nego što je Rakić, ali Prochazka je poznat po svom ratničkom duhu i biranje protivnika nije njegova karakteristika.

‘‘Nije me briga koji meč je najispravniji za mene. Želio sam se vratiti što je prije moguće, a Aleksandar je bio prvi slobodan borac kad su u pitanju poluteškaši unutar top 5. Zato sam njega pozvao na obračun.‘‘, rekao je Prochazka, a zatim je dao kraće viđenje nadolazećeg meča.

‘‘On je dobar hrvač i jako je snažan tip. Njegova stojka nije najbolja, ali kao što rekoh, on je svestran. Dobar je udarač, dobro hrva, a ja sam spreman za oboje.‘‘, dodao je Prochazka u razgovoru za Low Kick MMA.

31-godišnji Prochazka također je relativno mlad poluteškaš i najbolje borilačke godine možda tek slijede. Puno toga ipak će ovisiti o meču s Rakićem, ali Jiri je fokusiran isključivo na sebe. Prochazka želi konstantno napredovati u svim segmentima.

‘‘Želim spoznati majstorstvo. Ne samo u treningu, nego u svemu u životu. Ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje. Biti bolji, biti bolji. Ali želim sve to pokazati i u kavezu.‘‘, zaključak je uvijek zanimljivog Jirija Prochazke.

Linker
10. travanj 2024 22:02