UFC

Jiri Prochazka želi napasti titulu do kraja ove godine: ‘Protivnik će biti druga verzija Glovera Teixeire‘

Jiří Procházka

 JAN ZÁTORSKÝ/MFDNES + LN/Profimedia
Pereira u borbi protiv Blachowicza nije primio veliku štetu te bi se i moglo dogoditi da se ovaj meč dogovori do kraja ove godine

UFC-ova poluteška kategorija je ponovno bez prvaka, a u to je stanje došla nakon što se Jamahal Hill ozlijedio i napustio pojas. Lani je isto učinio i Jiri Prochazka koji je ozlijedio rame, a zbog dugog oporavka je također odlučio ne zadržavati kategoriju. Odlaskom Jona Jonesa ova kategorija nikako da dobije stalnog prvaka.

Međutim, Jiri se oporavio te je, prema svemu sudeći, spreman za povratak u kavez. Jučer je rekao kako se nada da će do kraja 2023. konačno i napasti pojas, ali i kako se želi obračunati s ‘‘drugom verzijom Glovera Teixeire‘‘, Alexom Pereirom.

‘‘Moja sljedeća borba će biti za titulu. Mislim da će Alex Pereira biti protivnik i ovo je dobra šansa da svijet dobije odličnu borbu za titulu. Ja bih također volio da on bude moj idući protivnik. Sada sam tehnički u kampu iako nemam datum borbe. Nije ni bitno. Želim se boriti ove godine, tako da želim razgovarati s njima o datumu‘‘, rekao je Jiri u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Nije mi bitno koga ću dobiti za protivnika. Želim biti najbolji, zato i radim na hrvanju, BJJ-u, odnosno na svemu što će me dovesti na viši nivo. Želim se boriti s Pereirom jer se druga borba protiv Glovera nikad nije dogodila, a Pereira je njegova druga verzija. Samo što više preferira borbu na nogama‘‘, dodao je.

Pereira u borbi protiv Blachowicza nije primio veliku štetu te bi se i moglo dogoditi da se ovaj meč dogovori do kraja ove godine. No, valja ipak pričekati i UFC da donese konačnu odluku i objavi sve informacije.

Linker
10. svibanj 2024 19:09