UFC

Joe Rogan i Daniel Cormier dali komentar na O‘Malleyja i cijelu bantam kategoriju: ‘Ovdje su samo ubojice, fenomenalno!‘

Sean O‘Malley

 PAUL RUTHERFORD Getty Images Via Afp
Sterling je u početku imao planove da izazove Volkanovskog

Joe Rogan i Daniel Cormier misle da osvajanje pojasa Seana O‘Malleyja na UFC 292 govori o tome koliko je bantam kategorija jaka.

O‘Malley (17-1, 9-1 UFC) skinuo je s trona sada već bivšeg prvaka bantam kategorije Aljamaina Sterlinga (23-4, 15-4 UFC) tehničkim nokautom u drugoj rundi glavne borbe večeri subotnjeg UFC-a 292. Budući da je Sterling branio svoj naslov protiv Petra Yana, TJ Dillashawa i Henryja Cejuda, O‘Malleyju nije vjerovalo previše ljudi. "Suga" je uzdrmao diviziju, ali već ima mnogo gladnih protivnika koji čekaju svoju priliku.

“Kakva divizija. Mislim da je ova divizija samo red ubojica. Vjerujem da će Aljo vjerojatno ostati u diviziji i pokušati dobiti revanš, ali tko zna, jer tamo imate Dvalishvilija koji je njegov timski kolega i Marlona Veru, tu je također i Petr Yan koji je izgubio vrlo tijesnom odlukom od Seana O‘Malleyja – on je još uvijek u igri. Postoje vrlo, vrlo intrigantne borbe za prvaka.”

Cormier je ponovio Roganovo mišljenje prema kategoriji. Bivši dvostruki prvak UFC-a bio je impresioniran O‘Malleyjevom obranom od ruđenja i pita se je li ju dovoljno dobro uglancao da se brani od elitnih grapplera poput Meraba Dvalishvilija i Umara Nurmagomedova.

“To je luda divizija i ono što govori koliko je dobra je to što Aljo ima više obrana od bilo koga i ima tri jer ne možete zadržati pojas jer su svi tako dobri. Može li Sean O‘Malley biti taj tip? Može li on biti tip koji donosi stabilnost ovoj diviziji? Ima nekoliko sjajnih izazivača. Ipak, nakon što smo ga gledali da brani rušenja na način na koji je to činio, teško je zamisliti da se ti dečki samo hrvaju s njim.”

Sterling je u početku imao planove da izazove UFC prvaka u perolakoj kategoriji Alexandera Volkanovskog, ali nakon što je izgubio naslov prvaka u bantam kategoriji, razmišlja o revanšu s O‘Malleyjem. Rogan misli da je to opravdano, ali nije siguran hoće li ga odmah dobiti.

"Zbog toga definitivno zaslužuje revanš. Kada vam se tako ugase svjetla u drugoj rundi, možda to zaslužuje još jednu borbu, a možda i ne, tko zna", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 10:00