UFC

Joe Rogan o meču između ‘MVP-a‘ i Iana Garryja: ‘On je najteža zagonetka u borbi na nogama‘

Michael ‘‘Venom‘‘ Page (lijevo) i Ian Garry (desno)

 UFC
U subotu nas na UFC-u 303 čeka vrlo zanimljiv taktički okršaj između dva vrsna udarača

Joe Rogan predviđa da će Michael "Venom" Page predstaviti ozbiljan izazov Ianu Garryju na UFC-u 303 ove subote, sugerirajući da je bivši Bellatorov borac klasa iznad Irca.

Nakon intenzivne kampanje za borbu s Colbyjem Covingtonom tijekom Međunarodnog tjedna borbi, Garry je preusmjerio fokus i pristao na borbu s Pageom.

Garry je impresivno napredovao kroz UFC redove dosegnuvši nove visine prošle godine s uvjerljivim pobjedama nad Danielom Rodriguezom i Neilom Magnyjem što mu je donijelo mjesto među deset najboljih velteraša.

Iako je po mnogima njegova pobjeda podijeljenom odlukom sudaca nad Geoffom Nealom na UFC-u 298 bila kontroverzna, irski borac ostaje odlučan u namjeri da se pridruži elitnim borcima u sportu.

Page je, s druge strane, većinu svoje MMA karijere proveo u Bellatoru prije nego što je debitirao u UFC-u ovog ožujka kada je ostvario pobjedu jednoglasnom odlukom nad Kevinom Hollandom na UFC-u 299.

Garry se etablirao kao vrlo vješt kickboksač s tehničkim pristupom. Njegova građa podržava stil baziran na kretanju i održavanju distance što je stvaralo značajne probleme njegovim protivnicima.

Međutim, Rogan tvrdi da "Venom" koristi sofisticirani stil koji predstavlja značajnu prijetnju Garryju.

Tijekom nedavne YouTube epizode svog "JRE Fight Companiona", iskusni UFC komentator osvrnuo se na Pageovu borbu protiv Hollanda i predvidio da će Garry imati problema sa skraćivanjem distance protiv Britanca.

"Michael ‘Venom‘ Page je nešto drugo u oktogonu", rekao je Rogan. "Garryju će biti jako teško s njim. Mislim da je on najteža zagonetka u borbi na nogama koju sam ikad vidio", dodao je. "Kevin Holland je dobar udarač, vrlo dobar udarač. Ali nije mu se ni približio, taj tip jednostavno nije bio tamo, to je nešto drugo. I vraški je visok."

"Venom" je poznat kao jedan od najatraktivnijih udarača u MMA-u, no njegov stil temelji se na strateškoj preciznosti. Koristi suptilne pokrete i finte, ili privlačeći protivnike u razorne udarce ili izvodeći brze napade koji ih hvataju nespremne.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se Garry nositi s Pageom i hoće li uspjeti iskoristiti bilo kakve prilike. Čeka nas prava taktička i udaračka poslastica.

Linker
27. lipanj 2024 10:25