UFC

Joe Rogan osvrnuo se na kritike: ‘Pokušavam biti maksimalno nepristran dok radim ovaj posao‘

Joe Rogan

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Najpoznatiji UFC-ov komentator prošao je godinu prožetu brojnim kritikama na račun svog rada

Jedno od zaštitnih lica UFC-a svakako je Joe Rogan. Dugogodišnji komentator UFC-ovih priredbi uživa veliku popularnost, a njegov podcast The Joe Rogan Experience jedan je od najpoznatijih i najgledanijih podcasta na svijetu. Ipak, što se komentatorskog posla tiče, čini se kako je kod Rogana došlo do određenog zasićenja pa je ove godine odradio taj posao na samo šest priredbi.

Rogan je u periodu od sedmog pa do kraja desetog mjeseca uzeo četveromjesečnu pauzu, a tada su se potegla razna pitanja i kritike vezane za njegov posao. Neki fanovi su pisali kako uživaju u izostanku Rogana, koji je prema njihovom mišljenju postao poprilično nezainteresiran i neinformiran. Roganu se također spočitava pristranost i neobjektivnost prilikom komentiranja određenih mečeva.

Naravno, uvijek postoji i druga strana, odnosno oni koji brane Rogana te tvrde kako se i dalje radi o vrhunskom komentatoru. Joe Rogan tokom posljednje epizode svog podcasta, s gostom Brianom Simpsonom osvrnuo se na kvalitetu svog rada te na osjećaje koje su izazvale kritike koje je trpio ove godine.

''Pokušavam biti maksimalno fer i nepristran dok radim taj posao, a također iskazujem i puno poštovanja. Čak i ako mislite da je moje komentiranje pristrano, nikad nećete dobiti dojam da iskazujem nepoštovanje prema nekom.'', rekao je Joe, no zatim se prisjetio događaja zbog kojeg bi iskazao nepoštovanje.

Naime, ranije ovog mjeseca, točnije, tokom UFC 269 priredbe, Rogan je bio kritičan prema Priscili Cachoeiri. Brazilka se borila protiv Gillian Robertson, a prilikom pokušaja submissiona (RNC), Cachoeira se pokušavala izvući ubodima u oko protivnice. Roganu to nije najbolje sjelo.

''Ona je pokušavala iskopati njeno oko. Gillian ju je imala uhvaćenu u gušenje, a ta cura Cachoeira zabila je svoj palac u njenu očnu jabučicu. To je užasno i prema tome bih iskazao nepoštovanje.'', objasnio je Rogan.

Cachoeira je na koncu izgubila gušenjem u prvoj rundi, unatoč prljavim taktikama kojima se pokušala izvući. Što se Rogana tiče, on s komentatorskim poslom nastavlja i sljedeće godine, no pitanje je koliko dugo će podnositi kritike. Ipak, ostaje mu mogućnost da ih jednostavno uvaži i poradi na sebi, a onda će i kritike biti sve tiše i rjeđe.

Linker
19. travanj 2024 21:53