UFC

Joe Rogan smatra da bi Ngannou u boksu bio uspješan kao Wilder: ‘Ima prirodnih 123 kilograma‘

Ngannou i Wilder

 Screenshot (youtube, Themaclife, Secondsout)
Prema Roganu bi Francisu bolje sjeo boks nego MMA

Prvak teške kategorije Francis Ngannou još uvijek ne izlazi s konkretnim informacijama kada bi smo ga ponovno mogli gledati u kavezu, a posljednji puta se borio u prvom mjesecu ove godine kada je nakon pet teških rundi svladao Criyla Ganea i obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji.

Ozljede su kumovale tako dugoj pauzi, no nije ni tajna da sa poslodavcima nikako nije u dobrim odnosima. Odnos im se, naravno, pokvario kad je Francis javno počeo govoriti o plaćama boraca, a i sam Dana White mu je odbio staviti pojas nakon posljednje pobjede, te je tu privilegiju prepustio Micku Maynardu.

Na sve to Francis je često govorio i o boksu, odnosno da će sigurno ići boksati protiv Tysona Furyja čim mu ugovor sa UFC-om istekne, a obojica su na to i pristali. Iako se mnogi pitaju kako bi Francis prošao protiv elitnih boksača, Joe Rogan je dao jedan od mogućih odgovora:

‘‘Francis Ngannou, prvak UFC-a. On je odličan atleta. Kad je bio dijete, morao je raditi u rudnicima pijeska. To je ludo, on je je**no jeziv sportaš. Ima 123 kilograma prirodno. Udara jače nego itko, drži rekord najjačeg udarca na mjeraču ikad. Moguće da je najjači udarač na svijetu‘‘, rekao je Rogan.

Dotaknuo se i boksa:

‘‘Ako razmislite o tipovima poput Deontaya Wildera, koji je vjerojatno najbolji nokauter u povijesti, u jednom trenutku je imao omjer 39-0, a od toga 38 nokauta. Dakle ako takav tip postoji, Francis je odmah trebao ići u boks, a ne u MMA. Ne bi trebao učiti kako udarati nogama, samo rad glavom. 123 kilograma prirodno Ludo‘‘, zaklljučio je Rogan.

Linker
24. travanj 2024 23:08