UFC

Brendan Schaub tvrdi da bi Ngannou imao problema s bivšim prvakom: ‘On je bio čudovište i divljak‘

Tim Sylvia

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Umirovljeni Schaub proučavao je bivšeg prvaka UFC-ove teške kategorije

Francis Ngannou u ovom trenutku najbolji je teškaš svijeta kad je MMA u pitanju i tu nema nikakve dileme. ‘‘Predator‘‘ je u posljednja dva nastupa pobijedio Stipu Miočića i Ciryla Ganea, a trenutno je u fazi oporavka od operacije koljena.

Upitno je hoće li se Ngannou vratiti nastupanju pod okriljem UFC-a, jer još uvijek nije dobio novi ugovor kakvom se nada. Ngannou inzistira da mu UFC omogući boksačke nastupe, ali organizacija zasad nije spremna ponuditi mu takav ugovor. ‘‘Predator‘‘ početkom sljedeće godine postaje slobodan na tržištu, odnosno ističe mu ugovor.

Mnogi MMA fanovi nadaju se ostanku Ngannoua u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, jer tamo i pripada. Puno je potencijalno zanimljivih mečeva u kojima Ngannoua želimo gledati. Jon Jones navodno je sve bliže debiju u teškoj kategoriji, a obračun Ngannoua s jednim od najboljih boraca u povijesti bio bi pravi spektakl. Nitko se ne bi bunio ni protiv trećeg meča s Miočićem, a tu su i Ciryl Gane, Tom Aspinall, Curtis Blaydes itd.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će priuštiti najviše problema Francisu, a Brendan Schaub smatra kako bi jedan umirovljeni teškaš napravio puno problema Francisu. Naravno, Schaub smatra da bi borac o kojem priča mogao parirati na svom vrhuncu. Radi se o Timu Sylviji (31-10-0), bivšem UFC-ovom prvaku teške kategorije.

Sylvia je 2006. godine nokautirao Andreija Arlovskog u meču za titulu prvaka UFC-ove teške kategorije, a pojas je dvaput uspješno branio. Prvu obranu upisao je protiv Arlovskog, a drugu protiv Jeffa Monsona. Randy Couture skinuo je Sylviu s trona.

‘‘Tim Sylvia za mene je jedan od najstrašnijih tipova koji se ikad natjecao u UFC-u. 203 cm je visok, ima dobar rad nogu...Tima Sylviu u ‘primeu‘ bih upario s bilo kime, čak i Ngannouom ili Cirylom Ganeom. Imao je nevjerojatno hrvanje, nije ga se moglo srušiti. On je čudovište. Neki dan sam gledao sažetke njegovih mečeva i mislio sam si: ‘Ovaj tip bi na svom vrhuncu mogao bi parirati i današnjim teškašima‘. Pogledajte trenutne prvake. Tim Sylvia napravio bi Francisu i Ganeu probleme. On je bio takav divljak.‘‘, rekao je Schaub na svom YouTube kanalu.

46-godišnji Sylvia nije nastupao od 10. mjeseca 2013. godine i njegova karijera odavno je završena. Kako bi se nosio na svom vrhuncu protiv današnjih teškaša, možemo samo pretpostavljati.

Sredinom 2020. godine, Sylvia je na svom Instagram profilu pokazao groznu infekciju ruke za koju tvrdi da je posljedica loma ruke koji je doživio 2004. godine u borbi protiv Franka Mira, točnije smatra da je to posljedica operacije koja je tada odrađena. On je na svoj Instagram profil postavio dvije fotografije na kojima se vide dva ožiljka za koja on tvrdi da su nastali od vijaka koji pokušavaju izaći iz njegove ruke.

"Ruka mi stvara probleme već otprilike godinu dana. Vijci koje sam zaradio od loma ruka iz borbe protiv Franka Mira pokušavaju izaći van. Moj liječnik je kontaktirao UFC budući da su oni platili prvu operaciji. Oni su rekli da to više nije njihov problem te su odbili podmiriti troškove nove operacije. Nisam osiguran i to bi me koštalo podosta preko deset tisuća dolara. Imate li neke prijedloge što bih trebao učiniti?", napisao je Sylvia.

UFC nije htio pokriti troškove saniranja ove infekcije, a supruga Tima Sylvie prikupljala je novac za novu operaciju putem ‘‘Crowdfunding‘‘ platforme. Gotovo 16 tisuća od potrebnih 20 tisuća uspjeli su prikupiti i Sylvia je na kraju uspio platiti potrebnu operaciju.

Linker
25. travanj 2024 15:06