UFC

Johnny Walker: Jonesa bi itekako trebalo biti strah

Johnny Walker
 screenshot
Iako je u svojoj posljednjoj borbi poražen, čime je vraćen nekoliko koraka unazad na putu prema vrhu UFC-ove poluteške kategorije, brazilski nokauter Johnny Walker nije promijenio svoje ambicije. I dalje se vidi jednog dana u borbi za UFC titulu.

Walker je na UFC 244 priredbi teško poražen od Coreya Andersona, nakon čega je bilo jasno da još uvijek nije spreman boriti se protiv onih najboljih. Trenutno je na putu prema tome da iz te borbe izvuče potrebne lekcije i vrati se kao bolji borac nego što je bio. Ono što mu svakako daje poticaj je podrška fanova koju ima i nakon što je prekinut njegov impresivan niz.

"Dobio sam ovacije unatoč porazu. Publika je hukala mom protivniku, a meni aplaudirala. Čini se da im se sviđam i da se ne trebam mijenjati. Također, ne slažem se s onima koji kažu da sam neozbiljan. Svakoj borbi pristupam potpuno ozbiljno, no jednostavno volim pružiti malo energije, malo zabave", rekao je Walker u razgovoru za ESPN, da bi se onda okrenuo budućnosti:

"Već idući puta napravit ću ono što sam napravio u mojim prvim UFC borbama. Neću ništa čekati, odradit ću posao onako kako najbolje znam i uživati u tome. U ovoj borbi sam išao udarati nogama da bih vidio njegovu reakciju, a nisam niti dovršio udarac. Nisam smio čekati, morao sam udarati s više samopouzdanja. Pred iduću borbu svakako moram eliminirati pozadinski stres koji se ovog puta pojavio. Da to nije bilo, nokautirao bih Coreya Andersona."

Put prema vrhu sad će mu biti malo duži nego što je planirao, iako priznaje da ne može prestati razmišljati o Jonu Jonesu. Ali, vjeruje da niti s druge strane nije drugačije.

"Uvjeren sam kako je Jones uznemiren kad pomisli na mene. Zna da sam ovdje i da ćemo se u budućnosti sigurno boriti. On ima puno toga za izgubiti jer zapravo nikad nije bio poražen. Mislim da bi ga itekako trebalo biti strah. Ne samo mene nego svih boraca iz vrha kategorije. On je netko tko porazom može sve izgubiti", rekao je simpatični Brazilac.

Walker je nedavno zatražio da mu se što prije ugovori nova borba, tako da nikoga neće začuditi ako ga vidimo već na nekoj od prvih UFC priredbi u 2020. godini.

Linker
17. svibanj 2024 21:54