UFC

Johnny Walker napokon se vratio pobjedama! Ion Cutelaba završen je već u prvoj rundi

Johnny Walker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji brazilski poluteškaš gotovo pune dvije godine čekao je na pobjedu

‘‘Main card‘‘ UFC 279 priredbe započeo je obračunom poluteškaša. Johnny Walker i Ion Cutelaba trebali su ponuditi ‘‘vatromet‘‘ od samog početka, jer obojica su poznati kao borci koji uvijek idu po nokaut, ali nerijetko i sami znaju završiti nokautirani.

Također, obojica su u meč ušli nakon poraza u posljednjim nastupima, a Walker je bio na dva poraza u nizu i četiri u posljednjih pet nastupa. Pobjeda je bila imperativ 13-rangiranom izazivaču poluteške kategorije, dok se Cutelaba pobjedom nadao uskočiti u top 15.

Već na samom početku Cutelaba je srušio Walkera i zauzeo je gornju poziciju u zatvorenom gardu Walkera. Tražio je moldavski ‘‘Hulk‘‘ dominantniju poziciju, ali u pokušaju prelaska u ‘‘full mount‘‘, Walker se izvukao i ubrzo su borci završili natrag na nogama. Međutim, Walker je bio na leđima Cutelabe i ubrzo je vratio borbu na tlo. Pokušavao je Johnny doći do ‘‘RNC-a‘‘ i na trenutke se činilo kao da je jako blizu, ali Cutelaba se uspješno branio. Walker je kontrolirao Cutelabu s leđa, ali nije radio konkretniju štetu, niti je uspijevao doći do gušenja. Nekih 45 sekundi prije kraja runde, Cutelaba je bio neoprezan, fokusirao se na blokiranje udaraca, a Walker je prepoznao priliku za zaključati gušenje.

Ovaj put Cutelaba se nije uspio izvući iz ‘‘rear naked chokea‘‘ i morao je tapkati 23 sekunde prije kraja prve runde. Bio je ovo dobar nastup Johnnyja Walkera koji je upisao prvu pobjedu nakon devetog mjeseca 2020. godine i slavlja protiv Ryana Spanna. Walkeru je ovo treća pobjeda ‘‘submissionom‘‘ u karijeri, a prva u UFC-u nakon devet odrađenih nastupa u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

30-godišnji Johnny nakon meča izjavio je kako se poboljšava te da ne želi samo nokautom dolaziti do pobjeda. Napredak je bio vidljiv danas, ali Ion Cutelaba s razlogom nije rangiran borac. Walker je svoju poziciju obranio, ali preostaje nam vidjeti je li napredovao u toj mjeri da porazi neke od kvalitetnijih protivnika unutar top 15 teške kategorije.

Linker
26. travanj 2024 10:12