UFC

Johnny Walker: ‘Rano ću se umiroviti, ali nakon što osvojim titulu u dvije kategorije‘

Johnny Walker
 screenshot (YouTube, UFC)
Borbom protiv Thiaga Santosa namjerava Johnny Walker krenuti u pohod prema vrhu

Iako je već nakon samog svog dolaska u promociju, Johnny Walker postao svojevrsni UFC-ov hit borac, tek sad dočekao je svoju prvu glavnu borbu, svoj prvi okršaj na pet rundi. I to godinu dana nakon što je pobjedom nad Ryanom Spannom doslovno spasio svoju UFC karijeru. Pobjeda u spomenutoj borbi osigurala mu je novi početak, a sve će startati nakon što se u Octagonu obračuna sa sunarodnjakom Thiagom Santosom.

Walker vjeruje kako je iz dva poraza, koji su mu uslijedili nakon što je UFC karijeru otvorio s tri pobjede, puno naučio te kako je također ovih godinu dana iskoristio za rad na greškama koje je u borbama radio. Uvjeren je kako ova borba dolazi u pravo vrijeme za njega.

"Uvijek kažem kako svaki sportaš ima jedan prozor, a on je omeđen iskustvom i mladosti. Ne možeš imati dovoljno iskustva dok si premlad, ali imaš snagu, kondiciju i voljni moment. Kako stariš, tako to sve više gubiš, ali dobivaš iskustvo kojim to kompenziraš. Što se tiče mog prozora, vjerujem da sam sada u svom 'primeu'. Imam dovoljno iskustva, a još uvijek sam i dovoljno mlad. Zapravo, moje najbolje razdoblje je tek krenulo. Vjerujem da to ovisi o kvaliteti života i genetici te zbog toga mislim kako je sad moje vrijeme. 29 mi je godina i borit ću se na visokom nivou dok mi ne bude 35", rekao je Walker u razgovoru za MMA Fighting.

Najavio je kako se nakon 35 godina više neće niti boriti, uvjeren kako će mu do tada opasti želja za treningom i svakodnevnim borbama. No, do tada ima namjeru upisati se u povijesne UFC knjige uspjehom koji su za sada rijetki polučili.

"Kad napokon stavim pojas na svoje rame, htjet ću jedan na drugom ramenu također. Obranit ću ga jednom ili dvaput, a nakon toga ću otići u tešku kategoriju i ispisati povijest. Kad krenem, gorjet ću sve dok ne vidim koliko ova raketa može letjeti", vrlo je hrabra prognoza.

Thiago Santos bit će favorit u ovoj borbi, prije svega na račun dosadašnjih rezultata, ali i kvalitete koju je do sada prezentirao. S druge strane, Walker svoju prednost vidi u godinama te formi koja s tim dolazi.

"Ne mogu reći kako je on star ili da se ne može boriti kao što se borio. No, meni je 29, a već sam imao dvije operacije. On je prošao kroz već toliko ozljeda i operacija, znate na što mislim? Život sportaša je težak. Svaki dan trebaš naporno trenirati i boriti se, moj je prozor jednostavno otvoreniji od njegovog. Zapravo, ja mogu već vidjeti pojas u svom vlasništvu, gotovo da ga dodirujem. Uskoro će mi se prozor u potpunosti otvoriti, a onda ću uzeti taj pojas", ispričao je, još dodavši:

"Ja sam borac na najvišem nivou, a nikad nisam imao kamp poput ovog. Prošao sam kroz pakao u treningu, usna mi je rasječena s vanjske i unutrašnje strane. Brate, nema on nikakve šanse. Borit ćemo se i nokautirat ću ga. Prisiliti ga na predaju. Bilo što, ali završit ću ga. Borit ću se cijelo vrijeme, ali bit ću oprezniji nego prije, kružit ću i ulaziti u pravim trenucima. Pogađati pa izlaziti. Izludjet ću ga, neće razumjeti odakle dolazim i što mu radim. A kad ga uhvatim bit će gotovo za njega."

U noći sa subote na nedjelju imat će Johnny priliku to što je najavio i odraditi.

Linker
20. travanj 2024 15:49