UFC

Johnny Walker tvrdi: ‘I mene je USADA maltretirala kao Prochazku kad sam pobjeđivao‘

Johnny Walker

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Walker je odlično bio krenuo u UFC-u te ga se smatralo prijetnjom Jonu Jonesu, no kasnije se ispostavilo da to nije slučaj

Već je svima poznato da je najtestiraniji borac u UFC-u u 2022. godini bio Jiri Prochazka, a prema USADA-inoj bazi podataka na službenoj WEB stranici, ukupno je testiran čak 64 puta. Do danas nije jasno što je Jiri napravio da im bude toliko sumnjiv, no 64 testa u jednoj godini je stvarno ekstrem.

USADA je Prochazku pustila na miru neposredno nakon što je napustio pojas u poluteškoj kategoriji, a to je učinio zbog teške ozljede ramena nedugo prije dogovorenog revanša protiv Glovera Teixeire.

Jiriu je zagaraniran napad na pojas čim se vrati, a pitanje je hoće li ga USADA na isti način tretirati. Johnny Walker tvrdi da je u njegovim najboljim danima imao sličan tretman kao Jiri:

‘’65 puta, to je puno, previše. Ne znam što se događa sa USADA-om da tako ide za tipovima. Kad sam i ja pobjeđivao, na početku sam imao tri pobjede u UFC-u. USADA me testirala svaki tjedan. Bio sam čist, znate? Samo zato što pobjeđujete i trenirate oni misle da uzimate nešto. To ne rade svi. Većina UFC-a je čisto, to je čisti talent i rad‘‘, rekao je Walker za MiddleEasy.

Walker je uistinu u UFC-u krenuo odlično te su mnogi išli toliko daleko da su govorili da predstavlja ozbiljnu prijetnju tadašnjem prvaku Jonu Jonesu. Ispostavilo se da to nije slučaj i da je Walker dosta limitiran borac, a kasnije je počeo mijenjati dvorane i trenere ne bi li malo napredovao. U trenutno posljednjem meču je svladao Iona Cutelabu, a u prvom mjesecu ga čeka Paul Craig.

Linker
18. travanj 2024 10:43