UFC

Johny Hendricks spreman je vratiti se u UFC, ali pod jednim uvjetom

Johny Hendricks
 screenshot/YouTube
Iako je prije dvije i pol godine neslavno završio svoju MMA karijeru, bivši UFC-ov prvak, Johny Hendricks, i dalje spominje mogućnost povratka u Octagon. No, to bi se dogodilo samo pod jednim uvjetom.

Nakon što je u ožujku 2014. godine napokon osvojio naslov UFC-ovog prvaka velter kategorije, i to nakon što je godinama prije toga sijao strah kroz diviziju, očekivalo se da će Johny Hendricks (18-8, 12-8 UFC) pokrenuti svoju dugogodišnju vladavinu. Bio je u najboljim godinama za tako nešto i nitko nije sumnjao da ima sve predispozicije. No, titulu je izgubio već u prvoj obrani iste. I dok će mnogi još uvijek govoriti o tome kako je u toj borbi protiv Robbieja Lawlera napravio više te da su suci pogriješili, ono nakon toga nije ni blizu onoga iz njegovih najboljih izvedbi.

Hendricks je završio karijeru s pet poraza u posljednjih šest nastupa, ali i uz velike probleme sa skidanjima kilograma. Osim toga, njegovi intervjui često su bili vrlo konfuzni, izjave nepovezane i mnogima je laknulo kad je nakon borbe protiv Paula Coste odlučio prestati. No, sad se pojavila želja da se ponovno bori i to je spreman napraviti pod jednim uvjetom.

"Znam da se više ne mogu spustiti na 77 kilograma, previše puta se moje tijelo ugasilo. Ja i dalje treniram s mojim momcima, dižem utege i ostajem u formi. Kad bi uveli diviziju do 79.5 kilograma, vratio bih se i opet bih se borio. Premalen sam za srednju kategoriju. Mogu biti dobar i tamo, ali uz određena uparivanja. A velter, kao što sam rekao, više ne mogu zadovoljiti", rekao je Hendricks u razgovoru za BJPenn.com, dodavši:

"Tek mi je 36 godina, još uvijek bez problema trčim dvije milje, a hodam s oko 100 kilograma. Nisam daleko od onoga gdje sam bio dok sam se borio. Dok sam bio velteraš, hodao sam s oko 95 kilograma. No, kao što sam rekao, s obzirom na promjene mog tijela, to više nije moguće. Uvedite kategoriju do 79.5 kilograma i u roku dok tri mjeseca ću skinuti kilograme i biti spreman opet se boriti."

Zapravo, on nije prestao odmah nakon što je napustio UFC. Odradio je jednu bare knuckle borbu, u studenom 2018. godine, no tamo je nokautiran od strane Dakote Cochranea. To danas želi zaboraviti.

"To nije bila dobra odluka. Očekivao sam borbu protiv dobrog udarača, ali na kraju mi se promijenilo šest protivnika. Osim toga, bio mi je otkazan let, sve su to bile smetnje. Osim toga, pogledajte te momke, imaju puno posjekotina i lomova. Ne želim svaku borbu slomiti ruku niti imati posjekotine. Postoje lakši načini za zaraditi za život. U UFC-u je puno manja šansa za takve ozljede i puno je sigurnije", zaključio je.

Kad bi se pitalo fanove što misle o ovome, vjerojatno bi gotovo jednoglasan stav bio da je Johnyju bolje da ostane u mirovini. Njegove posljednje izvedbe, ali i izjave koje su išle uz to, nešto su od čega svakog pravog fana barem na trenutak prođe jeza.

Linker
03. svibanj 2024 08:21