UFC

Jon Jones bacio sumnju na povratak u kavez protiv Stipe Miočića: ‘Pola prsta mi je odrezano‘

Jon Jones

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
‘Bones‘ je podijelio niz bizarnih objava na društvenoj platformi X, bivšem Twitteru

Jon Jones bi se navodno trebao vratiti u UFC kavez kasnije ove godine, točnije u studenom, protiv najuspješnijeg UFC teškaša u povijesti, Stipe Miočića.

Jones se nije borio otkako je postao prvak u teškoj kategoriji brzo pobijedivši Ciryla Ganea gušenjem u prvoj rundi kada su se borili za upražnjenu titulu u ožujku 2023. godine.

Meč za ostavštinu, borba za nasljeđe protiv Miočića trebala se održati na UFC-u 295 prošlog studenog prije nego što je ‘‘Bones‘‘ pretrpio tešku ozljedu prsnog mišića.

Posljednjih dana kruže vijesti o novom datumu za borbu Jones-Miočić. Iako službena najava još nije objavljena, nadamo se da će se sukobiti na UFC-u 309 u New Yorku, u Madison Square Gardenu 9. studenog.

Međutim, njegove nedavne objave na društvenim mrežama izazvale su zabrinutost zbog mogućeg ponovnog otkazivanja borbe.

"Pola prsta mi je odrezano na aerodromu u Las Vegasu", napisao je Jones na X-u (bivšem Twitteru) prije nego što je brzo izbrisao objavu sa svog računa. Zatim je objavio nekoliko drugih besmislenih poruka prije nego što ih je u subotu izbrisao s platforme.

Jonesovo bizarno ponašanje zabrinulo je neke fanove koji sada misle da je ozlijeđen, dok drugi sugeriraju da je možda bio pod utjecajem opojnih sredstava.

Jedan fan je komentirao: "Uskoro stiže najava ozljede."

Netko drugi je napisao: "Samo normalan vikend za Jona."

Jedan se našalio: "Mora da je unajmio savjetnika za društvene mreže od Ryana Garcije."

Jones se nije osvrnuo na objave niti je bio aktivan na bilo kojoj od svojih platformi društvenih medija od tada - ali ništa ne sugerira da je bio pod utjecajem tijekom svog objavljivanja i brisanja objava.

Pisali smo i o njegovom ponovnom problemu sa zakonom. Naime, UFC-ov prvak teške kategorije optužen je za dva prekršaja zbog navodnog incidenta s agenticom za testiranje na droge koja je podnijela policijski izvještaj o njegovom ponašanju nakon što je 30. ožujka došla u njegov dom kako bi uzela uzorak.

Ako bude proglašen krivim po svim točkama optužnice, Jones bi mogao dobiti zatvorsku kaznu manju od jedne godine i novčanu kaznu do 500 dolara za manji prekršaj te do 1,000 dolara za prekršaj.

36-godišnjak se približava kraju svoje velike karijere. Privremeni prvak teške kategorije, Tom Aspinall, čeka priliku za ujedinjenje divizije i borbu s Jonesom koji ne djeluje zainteresiran za suočavanje s Englezom.

Aspinall se nada da će obraniti svoju titulu pobjedom nad Curtisom Blaydesom na UFC-u 304 27. srpnja, a zatim da će mirno pričekati ishod borbe između Miočića i Jonesa.

Nadajmo se da ‘‘Bones‘‘ nije ozlijeđen i da će se ta borba napokon održati kasnije ove godine.

Linker
24. kolovoz 2024 03:32