UFC

Jon Jones opet u problemima! Prvaku UFC-ove teške kategorije prijeti novčana i zatvorska kazna

Jon Jones UFC 285

 LOUIS GRASSE/SPP/SHUTTERSTOCK
Američki je borac otprije poznat represivnim aparatima u SAD-u

UFC-ov prvak teške kategorije Jon Jones optužen je za dva prekršaja zbog navodnog incidenta s agenticom za testiranje na droge koja je podnijela policijski izvještaj o njegovom ponašanju nakon što je 30. ožujka došla u njegov dom kako bi uzela uzorak.

Jones je optužen za napad - što se tretira kao manji prekršaj - i ometanje komunikacija, što se klasificira kao prekršaj, s virtualnim ročištem zakazanim za 17. srpnja u 9:15 sati po lokalnom vremenu u Novom Meksiku. Predstavnici Bernalillo County suda potvrdili su ovu informaciju u e-poruci poslanoj MMA Fightingu u ponedjeljak.

Ako bude proglašen krivim po svim točkama optužnice, Jones bi mogao dobiti zatvorsku kaznu manju od jedne godine i novčanu kaznu do 500 dolara za manji prekršaj te do 1,000 dolara za prekršaj.

Cijeli incident odnosi se na agente za testiranje na droge iz UFC-ovih partnera za antidoping u organizaciji Drug Free Sport, koji su poslani u Jonesov dom kako bi uzeli nasumični uzorak. Po dolasku, agentica po imenu Crystal Martinez tvrdila je da je Jones "izgledao uzrujano" nakon što nije uspio pružiti uzorak urina te mu je ponuđeno da umjesto toga da uzorak krvi.

Martinez je tvrdila da je Jones tada počeo postavljati pitanja, uključujući "imaju li novca" jer ih namjerava tužiti. Također je tvrdila da joj je Jones navodno uzeo telefon i "počeo snimati".

Martinez je policiji rekla da je bila "prestrašena" jer je Jones stajao manje od jednog metra od nje tijekom navodnog incidenta te da se "bojala da bi je Jones mogao udariti" nakon što je razmišljala o prekidu testiranja i napuštanju njegove imovine.

Jones je kasnije izdao izjavu u kojoj je žestoko negirao optužbe.

"Nedavno su me posjetili testeri dok sam slavio rođendan i spavao" rekao je Jones u travnju. "Nakon što sam se probudio, bio sam iznenađen neprofesionalizmom i protokolom jednog od testera, što je izazvalo frustraciju i dovelo do korištenja nekih psovki koje žalim. Međutim, želim naglasiti da ni u jednom trenutku nisam prijetio, prišao bilo kome preblizu, povisio glas ili se upustio u bilo kakav oblik napada.

"Nažalost, lažne vijesti su se proširile bez odgovarajuće provjere činjenica. Želim vas uvjeriti da ću se energično braniti protiv ovih neutemeljenih optužbi. Istina je da se incident jednostavno nije dogodio."

Tijekom Jonesovog zakazanog pojavljivanja 17. srpnja, bit će obaviješten o optužbama protiv njega i zamoljen da se izjasni. Sudac će tada postaviti uvjete puštanja za UFC-ovog prvaka teške kategorije dok je slučaj u tijeku.

Slučaj će tada biti zakazan za suđenje u roku od 30 do 45 dana.

Jones je trenutno u početnim fazama priprema za svoj povratak u akciju, gdje se očekuje da će braniti svoju titulu prvaka teške kategorije protiv bivšeg prvaka Stipe Miočića, a borba bi se trebala održati u studenom u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Linker
29. kolovoz 2024 07:51