UFC

Jon Jones nema ništa protiv toga da Cormier bude komentator na UFC 285: ‘Neka prošlost ostane prošlost‘

Jon Jones i Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Bones‘‘ će kroz nešto više od dva tjedna debitirati u teškoj kategoriji

Rivalstvo Jona Jonesa i Daniela Cormiera jedno je od najvećih i najuzbudljivijih u povijesti UFC-a. Obojica pripadaju kategoriji ponajvećih boraca koji su ikad kročili UFC-ovim kavezom, a 2015. i 2017. godine odradili su svoja dva međusobna obračuna.

Jones je u prvoj borbi slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a u drugoj je nokautirao Cormiera u trećoj rundi borbe. Jonesu je ta pobjeda ipak poništena jer je bio pozitivan na doping. Cormier i Jones nisu se više borili nakon toga, a Cormier je nedugo poslije prešao u tešku kategoriju unutar koje je također uspio doći do pojasa prvaka.

U kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine odradio je svoj posljednji meč i povukao se iz sporta. Jon Jones s druge strane još uvijek je aktivan borac, ali u kavezu ga nismo gledali dulje nego Daniela Cormiera. Naime, Jones nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine i pobjede nad Dominickom Reyesom. Ubrzo nakon toga napustio je tron u poluteškoj kategoriji i posvetio se nabijanju mišićne mase za prelazak među teškaše.

4. ožujka (treći mjesec) čeka ga teškaški debi. Meč protiv Ciryla Ganea na UFC 285 eventu ujedno je i za titulu u teškoj kategoriji. Što se Cormiera tiče, on bi lako mogao dobiti ulogu komentatora na tom eventu. ‘‘DC‘‘ već neko vrijeme obnaša ulogu komentatora. Cormier je zapravo jedan od stalnih članova postave koja obavlja taj posao na velikim PPV priredbama i vrlo vjerojatno će taj posao obavljati i na UFC 285 eventu. Jon Jones nema ništa protiv.

‘‘DC, ti si više nego dobro došao komentirati moju borbu. Mislim da si jako dobar u onome što radiš. Vjerujem da nisi pristran. Sve najbolje brate.‘‘, napisao je Jones na svom Twitteru.

Bude li Cormier komentator, tu se otvara još jedna zanimljiva potencijalna situacija. ‘‘DC‘‘ bi se mogao intervjuirati borce neposredno nakon borbe, a neki od Jonesovih pratitelja tome se i nadaju. Jon Jones nema ništa niti protiv toga.

‘‘Tko god to želi odraditi, ja nemam ništa protiv. Smatram da sam u posve novoj fazi svog života. Neka prošlost ostane prošlost.‘‘, dodao je Jones.

Joe Rogan ipak je najizgledniji kandidat za odradit ‘‘Octagon interview‘‘ s borcima, ali možda UFC odluči iskoristiti priliku da se Cormier i Jones nađu u kavezu, ali pod nekim posve drugim okolnostima nego prije.

Linker
19. travanj 2024 12:14