UFC

(FOTO) Objavljen je službeni poster UFC 285 eventa: Gane i Jones očekivano u krupnom planu

Ciryl Gane

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Jedan od najvećih boraca svih vremena uskoro će debitirati u teškoj kategoriji protiv sjajnog francuskog borca

Malo više od dva tjedna dijele nas od spektakularnog UFC 285 eventa. Radi se o eventu s vrhunskim ‘‘fight cardom‘‘, a sve predvode Ciryl Gane i Jon Jones obračunom za novog prvaka teške kategorije.

Podsjećamo, Francis Ngannou nedavno se razišao s UFC-om, a novi prvak birat će se između Ganea i Jonesa. Bit će to debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji, a više od tri godine čekamo taj debi. Jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta samo će dodatno podebljati svoju ostavštinu dođe li do pojasa među teškašima, ali nimalo lak zadatak neće imati.

Ciryl Gane prototip je modernog teškaša. Za očekivati je da će u budućnosti biti više takvih teškaša, ali Ciryl Gane i recimo Tom Aspinall trenutno su jedini tip takvih teškaša. Radi se o borcu fantastičnih fizičkih predispozicija, ali za razliku od mnogih teškaša, Gane posjeduje sjajno kretanje i vrhunsku tehniku.

Pod okriljem UFC-a debitirao je u osmom mjesecu 2019. godine, a u razmaku nešto većem od tri godine, Gane je upisao čak devet UFC nastupa. Osam puta došao je do pobjede, a porazio ga je samo Francis Ngannou.

Izuzev Jonesa i Ganea, u sunaslovnoj borbi večeri također će UFC-ova titula biti ulog. Valentina Shevchenko tražit će osmu uzastopnu obranu titule u muha kategoriji, dok će Alexa Grasso tražiti veliko iznenađenje.

Meksikanka dolazi s nizom od četiri uzastopne pobjede, ali bit će pravo čudo nastavi li se taj niz protiv Valentine Shevchenko koja je u nizu od devet uzastopnih pobjeda.

Mateusz Gamrot, Jalin Turner, Cody Garbrandt, Shavkat Rakhmonov, Bo Nickal, Dricus Du Plessis, Ian Garry, Geoff Neal, Amanda Ribas itd., samo neka su od itekako uzbudljivih imena koja će nastupiti na ovom eventu, a UFC je izbacio službeni poster za ovaj event.

Event je na rasporedu 4. ožujka (treći mjesec), a ukoliko ste jučer možda propustili, osim službenog postera, UFC je pustio i službeni ‘‘trailer‘‘. OVDJE ga možete pogledati.

Linker
20. travanj 2024 14:52