UFC

Jon Jones otkrio da je ispred kaveza gotovo odustao od nastupa: ‘Tjerali su me da skidam atletsku traku‘

Jon Jones 

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
Svi smo vidjeli kakav je nastup Jones odradio protiv nemoćnog Ganea, ludo je zamisliti da je to sve moglo propasti zbog - trake

Ne treba puno pričati o tome što se dogodilo proteklog vikenda u glavnoj borbi UFC 285 priredbe. Jones je jednostavno pregazio Ganea i osvojio pojas u teškoj kategoriji, no jedan zanimljiv detalj je mnogima upao u oko prije samog ulaska u kavez.

Naime, Jones zbog prijašnje ozljede nožnog palca uvijek na njemu nosi atletsku traku koja štiti sitne zglobove, a ovog puta je imao problem. Ta traka inače sklizne kad se borac oznoji i kad se krene kretati, tako da je Jones ovog puta učvrstio s još jednim krugom oko sredine stopala. Komisija je to vidjela te ga je prilikom ulaska u kavez zaustavila i natjerala da odreže taj drugi dio sa sredine stopala. Jones je otkrio kako bi odustao od nastupa da su ga natjerali da skine sve:

‘‘Koristio sam drugačiju traku. Obično koristim onu od jednog drugog brenda, svaka im čast ovim putem. Puno bolje se lijepi. Noćas sam koristio ovu od UFC-a i ona sklizne čim se oznojim. Tako da sam sada napravio mali produžetak povezan sa sredinom stopala tako da traka ne sklizne. Prije ulaska u kavez su mi došli i rekli da ne smijem imati traku. Ja sam mu rekao da ja uvijek koristim traku‘‘, rekao je Jones za MMA Junkie.

‘‘Jednostavno se neću natjecati ako ne smijem koristiti traku. Jednostavno to neću učiniti. Želim da to svi znaju za ubuduće, zahvalite Bogu što niste imali katastrofu noćas‘‘, zaprijetio je.

Bila bi teška bizarnost da je zbog toga propala borba večeri jedne takve PPV priredbe, a nakon što smo vidjeli kakav se Jones pojavio te večeri, bila bi i prava šteta.

Linker
18. travanj 2024 18:45