UFC

Jon Jones otkrio u kojoj dvorani će od sada trenirati: ‘Ovdje sam došao do svoje prve titule!‘

Jon Jones

 Instagram
Bit će zanimljivo popratiti kako će ovaj potez djelovati na Jonesovu karijeru

Nije dugo trebalo prije nego je Jon Jones odabrao dvoranu u kojoj će trenirati i nastavljati se pripremati za svoj povratak u Octagon te napad na tron UFC-ove teške kategorije. Nakon ne baš lijepog rastanka s dvoranom Grega Jacksona i Mikea Winkeljohna, odnosno sa spomenutim trenerima, Jones se zapravo fizički neće puno udaljiti. Vratit će se u dvoranu gdje je već trenirao, samo u malo drugačijim okolnostima.

U pitanju je Jackson's MMA Acoma dvorana, koja se također nalazi u Albuquerqueu. To je zapravo dvorana u kojoj je Jones započeo svoj MMA put, budući da se tamo nekad prije nalazila glavna dvorana Grega Jacksona, prije nego je preselila u kvalitetniji i moderniji prostor u kojem se nalazi sada. Ova dvorana ostala je kao dio Jacksonovog "branda", a vodi ju bivši MMA borac Nick Urso. Jones je povratak među poznate zidove odlučio otkriti putem objave na Instagramu.

"Želio bih iskreno zahvaliti vlasniku dvorane/treneru Nicku Ursu i svima u originalnom Jackson's MMA programu što su mi dozvolili da njihov dojo zovem svojim novim domom. Bio sam jako ponosan kad sam vidio uvjete dvorane. Jako se dobro brinu o njoj, a i energija je sjajna, kao nekad davno prije. Imam prekrasne usporene iz vremena kad sam učio od GSP-a, Sugara Evansa, Keitha Jardinea i mnogih drugih. Moja prva svjetska titula došla je iz ove dvorane. Zahvalan sam što imam ovo itekako komforno mjesto gdje moji lokalni i strani trening partneri mogu doći i uživati. Najbolje zapravo tek dolazi", napisao je Jones uz objavu videa dolaska u dvoranu.

Podsjećamo, Jones je nakon posljednjeg incidenta, odlukom Mikea Winkeljohna, privremeno udaljen iz svog dugogodišnjeg tima, uz poruku kako se može vratiti kad posloži svoj život. Njega je to očito previše pogodilo tako da je odlučio da se neće vraćati. Odradio je to bez previše potrebe za stvaranjem tenzija, izjavivši kako program dvorane više nije kakav je bio nekad te da mu treba nešto novo.

Posljednji Jonesov nastup datira na veljaču 2020. godine, kad je još uvijek kao prvak poluteške kategorije savladao Dominicka Reyesa. Nakon toga se prvo povukao pa onda najavio povratak kao teškaš, ali tek kad on odluči da je svoje tijelo doveo u stanje koje ga zadovoljava. Za sada to još uvijek nije tako i čini se da bismo njegov povratak mogli gledati najranije u proljeće iduće godine.

Linker
23. travanj 2024 10:14