UFC

Jon Jones ovog vikenda ima priliku iza sebe ostaviti velikog GSP-a

Jon Jones i Georges St-Pierre
 screenshot/Youtube
UFC 247 borba protiv Dominicka Reyesa još je jedna u nizu onih na kojima Jon Jones namjerava izgraditi svoju ostavštinu preko koje bi ga se smatralo najvećim svih vremena. No, protiv Reyesa će imati priliku ostvariti jedan rekord koji ga tom nazivu itekako približava, kojim bi iza sebe ostavio Georgesa St-Pierrea.

Jon Jones do sada je upisao 13 pobjeda u borbama za UFC titulu. Više je to od 12 koliko ima Demetrious Johnson, 11 koliko ima Anderson Silva te svakako više od ostatka među kojima su Matt Hughes i Randy Couture s devet pobjeda u borbama za titulu UFC prvaka. Tek jedan borac također se zaustavio na 13. To je bivši prvak velter i srednje kategorije, Georges St-Pierre.

Dakle, lako je zaključiti kako Jones pobjedom protiv Reyesa dolazi na vrh ove ljestvice, da ga samo ta pobjeda dijeli od toga da postane borac koji je najviše puta uspio trijumfirati u onim najvažnijim borbama, borbama od kakvih nema većih. I to tako da u njima nije do sada doživio niti jedan poraz. To bi mu svakako bio itekako vrijedan rezultat u ostvarenju njegove svima poznate misije. Jones ispred sebe ima samo jedan cilj, da ga svi počnu smatrati "G.O.A.T.-om".

Osim toga, Jones će se ovim putem izjednačiti s GSP-om i po broju borbi za titulu u kojima je nastupio. Bit će mu to 15. takav nastup. Uz gore navedene pobjede tu je i kasnije poništena u drugoj borbi protiv Daniela Cormiera. Broj nastupa u "main eventima" također će podići na 15., no tu su trojica još uvijek bolji od njega. Randy Couture s 18, Anderson Silva sa 17 i Tito Ortiz sa 16 nastupa u glavnim borbama UFC-ovih priredbi.

U slučaju pobjede, Jones će doći na ukupno 20 pobjeda kao UFC borac i time će na toj ljestvici podijeliti treće mjesto s Michaelom Bispingom, Jimom Millerom te još jednom GSP-em. Osim ovih rezultata, Jones drži gotovo sve UFC-ove rekorde poluteške kategorije koje će samo imati priliku popraviti. Na Dominicku Reyesu je da ga u tome pokuša zaustaviti.

Linker
07. svibanj 2024 20:37