UFC

Jon Jones upozorio Stipu Miočića: ‘Okani se vatrogastva i budi spreman jer te dolazim završiti‘

 Jon Jones  

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jones želi najboljeg mogućeg Stipu ispred sebe

Jon Jones trenutno sjedi na tronu teške kategorije, tamo gdje je nekoć sjedio Stipe Miočić koji je to mjesto obranio najviše puta od svih teškaša u povijesti. Jones čini se shvaća koliko taj pojas vrijedi, te shvaća koliko bi značila eventualna pobjeda protiv najvećeg teškaša svih vremena. Ali isto tako Jone želi da se Stipe pojavi u najboljem mogućem izdanju, jer po svemu sudeći Jones nije impresioniran formom niti ozbiljnošću bivšeg prvaka.

"Vjerujem da ću u svojoj idućoj borbi imati skroz novi nivo samopouzdanja, čak i veći od dosadašnjeg. Vjerujem da ću izgledati odlično, spremit ću se kondicijski čak i bolje nego danas, što će biti teško za nadmašiti jer sam bio spremniji nego ikada. Iduća borba će biti odlična." - izjavio je Jones za MMA Junkie.

"Ovo poručujem Stipi uz dužno poštovanje: Okani se vatrogastva na neko vrijeme. Kažeš to s poštovanjem. Moj cijeli svijet će biti fokusiran na njega. Ovo će biti moja najveća prilika u životu, da postanem teškaški GOAT, i dat ću sve od sebe da to uspijem. Doslovno sve od sebe. Stipe priča o tome kako je teži od mene. Totalno je u krivom fokusu ako misli da će dizanje kilaža imati ikakav utjecaj na ishod borbe. Mlađi neće postati, brži više nikada neće biti. Ne amo da ću Pobijediti Stipu, već ću ga završiti prije šampionskih rundi."

Jon Jonesu je ovo bio prvi nastup nakon tri godine pauze, kada je dosta neuvjerljivom izvedbom uspio poraziti Dominicka Reyesa. No sada se vratio ozbiljniji i odlučniji nego ikada, a nakon ovakve pobjede motiva za dalje mu neće faliti. Dokazao je kako ‘ring rust‘ na njega nema utjecaja, a uskoro ćemo vidjeti je li isto i kod Stipe.

Naime Stipe se nije borio gotovo dvije godine od teškog poraza protiv Francisa Ngannoua, a izgleda da ga jedino iz mirovine može izvući ‘Money Fight‘, što će protiv Jona Jonesa u konačnici i dobiti. No koliko će Stipe zagristi i koliko će biti motiviran teško je za predvidjeti. Iako teškaši dulje traju nego borci nižih kategorija, 40 godina na leđima ipak nije malo, pogotovo za natjecanje na najvišoj razini. Ali nikoga ne treba otpisivati, pogotovo ne najboljeg teškaša svih vremena. Nadamo se kako će se njihov susret zaista uspjeti realizirati u srpnju (7. mjesec) ove godine.

Linker
23. travanj 2024 01:40