UFC

Jones analizirao meč i progovorio o prelasku u tešku kategoriju: 'Reyes je puno bolji nego što sam mislio'

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Bez promjene na samom vrhu poluteške ostali smo i nakon ovog vikenda održane UFC 237 priredbe u Houstonu.

Jon Jones je nakon 25 teških minuta obranio naslov i jednoglasnom sudačkom odlukom svladao sjajnog Dominicka Reyesa koji je svojom izvedbom zaradio poštovanje prvaka, ali i svim fanova ovoga sporta.

"Dominick, zaradio si moje poštovanje. Bila je ovo sjajna borba. Mislim da su presudna bila rušenja. Nisam ga uspio dugo zadržati na podu, ali mislim da sam ga rušio u barem tri runde. Bilo je blizu u kickboxing dijelu, sjelo mu je nekoliko teških udaraca, ali mislim da su mi prednost u konačnici donijela rušenja."

Jones je pobjedu ugrabio ponajviše zahvaljujući akciji u posljednje dvije runde.

"Znao sam da je ovo jako izjednačena borba. Pogotovo sam u petoj rundi ubacio u višu brzinu. U potpunosti sam dominirao u petoj rundi. Ta peta runda i rušenja su mi donijela pobjedu."

'Bonesu' je ovo bila 26. pobjeda u profesionalnoj karijeri i rekordna 14. u borbama za naslov. Toliko ih još nitko u povijesti UFC-a nije ostvario. Sve do ovog meča Jones je taj rekord dijelio s legendarnim Georgesom St-Pierreom.

"Nisam htio da ovo bude lagano. Da je lako, svi ovdje iz publike bi se bavili ovime. Nevjerojatno je teško bilo ovo postići večeras. Dominick je visok, velik i snažan. Bio je dobro pripremljen i puno bolji nego što sam mislio da je. On je gotovo pa sve ostale protivnike nokautirao i bio je dostojan suparnik. Zahvalan sam što sam bio dio povijesti."

Teška kategorija?

"Morat ću razgovarati sa svojim trenerima i onda donijeti odluku. Sad trebam ovo proslaviti", zaključio je Jones u razgovoru nakon meča.

Linker
30. travanj 2024 04:49