UFC

Jones objasnio zašto je izazvao Miočića i pod kojim uvjetom dolazi u tešku kategoriju

Jon Jones je zagolicao maštu borilačkih fanova kada je u ožujku putem Twittera na borbu izazvao bivšeg prvaka teše kategorije Stipu Miočića.

UFC-ov prvak poluteške kategorije već godinama razmišlja o mogućem prelasku u tešku kategoriju i ovo se činio kao dobar trenutak za taj potez budući da obojica u tom trenutku nisu imali dogovorenu borbu. Miočić je izazov prihvatio da bi na veliko razočaranje svih koji su se meču ponadali samo nekoliko sati kasnije došla službena potvrda kako će se Jones ipak boriti protiv Thiaga Santosa.

Uoči UFC-a 239 na kojem sljedećeg vikenda brani svoju poluteškašku titulu, Jones je u intervjuu s ESPN-ovim Brettom Okamotom objasnio zašto je zapravo poslao poruku Miočiću.

"Samo sam htio uzrokovati malo kontroverze i uzbuditi fanove. Na kaju krajeva kada se mi ne borimo, fanovi žele vidjeti sapunicu. Žele malo drame i kontroverze. To sam samo ja bio malo blesav. Htio sam uzbuditi fanove i dati im nešto o čemu mogu pričati", rekao je Jones.

Iako nije bio ozbiljan oko borbe s Miočićem, Jones je i dalje zainteresiran jednog dana okušati se u teškoj kategoriji. Zasada nema takvih planova, ali u slučaju da prava ponuda stigne UFC će morati iskeširati veliku svotu novca za to.

"Želim se boriti u teškoj kategoriji. Ali također znam da imam dosta posla u poluteškoj. Puno je tu velikih borbi koje fanove žele vidjeti. Stoga, zaista nema potrebe da idem u tešku kategoriju. Dobro mi je tu gdje jesam. Ali kada mi UFC dođe s ponudom za neku mega borbu u teškoj kategoriji i ako pokažu brojke koje mi imaju smisla, onda ću to apsolutno napraviti. Ali mislim da je UFC u ovom trenutku zadovoljan s tim da budem dominantni prvak poluteške kategorije. Ovdje postoji još izazova i imam puno posla."

Jones je zatim još kratko ponovio kako je novac najvažniji faktor koji će odlučivati o njegovom prelasku u tešku kategoriju.

"Dat ću kraći odgovor. Morat će mi ponuditi dobar novac kako bih otišao u tešku kategoriju", dodao je.

Linker
25. travanj 2024 10:41