UFC

Jones optužio Ngannoua da je pobjegao od njega, Francis sjajno uzvratio podsjetivši ga na staru izjavu

Francis Ngannou

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Francis Ngannou iskoristio je Jonesove izjave protiv njega samog

Prava je šteta što nismo dobili priliku vidjeti obračun između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua. Više od tri godine čekamo debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji, a prije nego što je uspio debitirati, Francis Ngannou napustio je UFC.

‘‘Predator‘‘ je odbio produljiti ugovor s UFC-om jer nije bio zadovoljan ponuđenim i UFC je ostao bez prvaka teške kategorije. Novog prvaka okrunit će ovaj vikend, a birat će ga u meču između Ciryla Ganea i Jona Jonesa. Ngannou je trenutno u potrazi za novim poslodavcem, a Jon Jones odlučio ga je podbosti ‘‘tvitom‘‘ koji je objavio prije nekoliko dana.

‘‘Naišao sam na intervju u kojem Francis govori da će zauvijek ostati neprikosnovenim prvakom, jer ga nitko nije porazio (skinuo s trona). Moj stav se promijenio nakon toga i odlučio sam reći kako se osjećam. On je napravio pravu odluku, otišao je prije nego sam se ja vratio. Pametan potez!‘‘, poručio je Jones.

Time ‘‘Bones‘‘ želi potaknuti narativ da je Ngannou napustio UFC jer je zapravo htio izbjeći borbu s njim, ali priča ima i posve suprotnu verziju. Ngannou isto tako može reći da je Jones tri godine čekao na debi u teškoj kategoriji, a debitirati je odlučio tek kad je Ngannou napustio organizaciju. Ono što dodatno ne ide u korist Jona Jonesa jest činjenica da prelazak u tešku kategoriju najavljuje desetak godina.

Francis Ngannou nije se čak niti hvatao tih podataka, nego je istaknuo nešto drugo kako bi odgovorio Jonesu. Naime, ‘‘Predator‘‘ je pronašao stare Jonesove izjave koje datiraju iz 2018. godine, a Jones je tada govorio o Danielu Cormieru.

‘‘On (Daniel Cormier) nikad nije bio prvak poluteške kategorije. Nikad me nije pobijedio. Ovo je moja era još od 2011. godine. Želim da ovo bude jasno. ‘DC‘nije ‘champ-champ‘ (prvak dvaju težinskih kategorija).‘‘, rekao je Jones krajem 2018. godine za MMA Junkie.

Dakle, Jones je tada rekao nešto gotovo identično onome za što proziva Ngannoua, a Francis se toga sjetio i Jonesu je poručio:

‘‘Odluči se s koje si strane ograde.‘‘

Najveća šteta je što su se Ngannou i Jones bacili na međusobne prozivke sada kad su šanse za njihov međusobni obračun minimalne. Jones je ugovorom vezan za UFC vjerojatno do kraja svoje karijere, a Ngannou je tek otišao iz organizacije. Ali tko zna, možda se Ngannou vrati nakon što odradi toliko željeni boksački meč.

Linker
19. travanj 2024 21:43