UFC

Jones: Ponosan sam na sebe, pobijedio sam Santosa u njegovoj vještini!

Iako je pojas obranio teško izborenom odlukom u meču koji nije oduševio publiku Jon Jones je ponosan na ono što je pokazao protiv Thiaga Santosa na UFC 239 priredbi u Las Vegasu.

UFC-ov prvak poluteške kategorije nakon pet rundi akcije slavio je podijeljenom odlukom sudaca (48-47, 47-48, 48-47) protiv izazivača iz Brazila. Bio je to meč u kojem se Jones odlučio biti oprezan i taktičan što se nikako nije svidjelo fanovima u T-Mobile Areni. Nakon proglašenja pobjednika Jones je u Octagonu iznio svoje dojmove oko borbe komentatoru Joeu Roganu.

"O moj bože, kako li je bio čvrst. Ljudi stvarno mi je žao, znam da mi mnogi od vas sada zviždite. Svi znamo da je Thiagova najveća šansa za pobjedu bila da me nokautira. No ja sam se borio pametno i nosim kući zlato za svoju obitelj i svoj tim."

Jones priznaje da je Santos bio bolji nego što je mislio. Ipak, 31-godišnjak smatra kako je boreći se u stojci pobijedio Santosa u njegovoj vještini.

"Tehnički je bio puno bolji nego što sam očekivao. Hej ljudi, Thiago Santos ima crni pojas u tajlandskom boksu, znate što mislim. Ponosan sam na sebe, zapravo. Stajao sam i borio se s tipom koji se bavi kickboxingom puno duže od mene."

Mnoge je iznenadilo što Jones nije pokušavao borbu preseliti u klinč ili parter gdje bi vjerojatno imao veću prednost, no prvak tvrdi da za tim uopće nije bilo potrebe.

"Imao sam osjećaj da pobjeđujem. Nije bilo potrebe da ga rušim. Igrali smo partiju šaha na jako visokom nivou. Mislim da sam izgledao loše zbog njega. Moram pogledati snimku borbe. Ali kada god nadmašite čovjeka s crnim pojasom u tajlandskom boksu, ne biste trebali biti spuštene glave."

Santos je u prvoj rundi pogodio dobrim low kickovima koje je Jones itekako osjetio. "Bones" stoga priznaje da je Brazilac odradio odličan posao i taktički radio stvari koje je trebao.

"Low kickovi kojim me me pogodio su definitivno bili jako bolni. Uspio je provesti taktiku koju su mnogi pokušavali već jako dugo vremena. Odradio je odličan posao i iskoristio slabost u mom nastupu i to se sljedeći put neće ponoviti."

Jonesu je ovo bila deset obrana naslova u karijeri i 25. profesionalna pobjeda. U posljednjih sedam mjeseci odradio je čak tri nastupa i već najavio da u budućnosti također planira ostati što više aktivan.

Linker
02. svibanj 2024 22:53