UFC

Thiago Santos doživio rupturu tri ligamenta koljena

Thiago Santos i Jon Jones
Pet teških rundi borbe protiv Jona Jonesa, od čega četiri s vidljivom ozljedom koljena, nisu Thiaga Santosa koštale samo pobjede u toj borbi i osvajanja titule UFC prvaka. Nalazi su pokazali kako je Brazilac teško ozlijeđen, a čak postoji šansa da je obnovio i prethodnu ozljedu, koju je nedugo prije borbe protiv Jonesa sanirao.

Kako je pokazala magnetska rezonanca kojoj je pristupio nedugo nakon borbe, Thiago Santos doživio je rupturu prednjeg križnog ligamenta, stražnjeg križnog ligamenta i medijalnog kolateralnog ligamenta lijevog koljena. To su tri od četiri glavna ligamenta i prognoze su da bi ga trebala čekati pauza od minimalno šest mjeseci prije nego bude u stanju krenuti s treninzima.

Osim tih težih ozljeda, došlo je i do ozljede meniskusa istog koljena, no doktori sumnjaju kako je Santos također obnovio ozljedu desnog koljena, koju je sanirao operacijom prije ulaska u pripremni kamp za borbu protiv Jonesa.

"Prvu rundu Jones mi nije mogao apsolutno ništa. No, onda sam ozlijedio koljeno. Osjetio sam kako je pobjeglo i to je svakako utjecalo na moju izvedbu. Svi ste mogli vidjeti kako sam napravio sve u mojoj moći da odradim borbu to kraja i uspio sam u tome, unatoč uništenom koljenu", rekao je Santos novinarima MMA Junkie portala, dodavši:

"Uspio sam povrijediti ga, uspio sam ga pogađati, no plan je bio još žešće napadati nakon što prvi napadi krenu prolaziti, no to nisam mogao zbog stanja u kojem je bilo moje koljeno. Nisam mogao niti rukama niti nogama raditi kao što sam htio i planirao."

Santos će sad biti prisiljen uzeti pauzu za oporavak, nakon čega će se vratiti protiv nekog od top boraca kategorije. Fanovi su sugerirali automatski revanš protiv Jonesa, no prvak je to u startu odbacio, ali je dodao kako Santos može dobiti novu šansu već nakon jedne prave predstave protiv nekog od preostalih boraca iz vrha.

Linker
28. travanj 2024 11:34