UFC

Jones se obratio Khabibovim fanovima: 'Samo jedan borac ima šanse napasti moj rezultat'

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Posebnu poruku na temu najvećeg borca ikad, Jon Jones uputio je fanovima umirovljenog Dagestanca

Otkako je završila borba između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, započele su rasprave o tome tko je najveći borac ikad. Kako je Khabib impresivnom izvedbom i završnicom završio karijeru, tijekom koje je slavio u svih 29 profesionalnih nastupa, mnogi su ga odlučili prozvati najvećim ikad, a sam je zatražio prvo mjesto na UFC-ovoj "pound-for-pound" ljestvici, da bi se mogao povući doslovno na vrhu.

Već sama ta stavka nije se svidjela Jonu Jonesu, borcu koji je do sada držao tu poziciju. Brzo je reagirao na to, nezadovoljan činjenicom da će se smjena vjerojatno dogoditi. Na rasprave u najvećem uopće također je reagirao, ali niti malo sadržajno kao putem objave na Instagramu koji je postavio u ponedjeljak te kroz koju se izravno obraća Khabibovim fanovima i onima koji Dagestanca smatraju "G.O.A.T.-om".

"Obraćam se svima vama, Khabibovim fanovima. 15 svjetskih titula u usporedbi s četiri titule vašeg momka, zar vi nakon toga uistinu govorite i raspravljate o najboljem borcu ikad? Šalite se, zar ne?", započeo je Jones svoj monolog uz šetnju kroz kuću, nastavivši:

"Jedini borac koji se može vratiti te napasti moj rezultat i ono što sam napravio u UFC-u je tek možda Georges St-Pierre. Trebao bi se vratiti i pobijediti u dvije borbe za titulu da bi se izjednačio sa mnom. Ali, ja još nisam umirovljen, tek su mi 33 godine. Imam još jedno cijelo poglavlje za ispisati. Ludi ste, ali ja vas toliko jako volim. Nadam se da ste dobro. I da, 15 svjetskih naslova u usporedbi s četiri."

Dodao je ipak još nešto na samom kraju.

"Pokušavate pokrenuti argument da je on dominantniji, a zapravo se tek počeo boriti s borcima iz elite. Može li zamisliti mene protiv devetorangiranog borca?", zaključio je donedavni prvak poluteške kategorije, koji je potvrdio kako također smatra da se puno dulje od Khabiba bori protiv onih najboljih. To zapravo apsolutno stoji, budući da se konstantno morao obračunavati s relevantnim prvim izazivačima.

Ego Jona Jonesa uistinu je lako isprovocirati pa čak i kad je jasno da su usporedbe sad možda malo prenaglašene jer se Khabib tek umirovio. Za koji mjesec će ovakve rasprave, kad dojam više ne bude ovako "svjež", svakako biti relevantnije. Neupitno je da je Jones velikan koji je dugo dominirao, no dva slabija posljednja nastupa, u kojima je po mnogima trebao doživjeti poraze, svakako su djelovala na fanove koji o ovakvim temama raspravljaju. Na kraju bi zapravo svi trebali biti sretnu što su imali čast pratiti eru MMA-a u kojoj su vladali Jones, Khabib i drugi dominantni borci. Oni koji su svoje priče završili (Silva, GSP), oni čije su u tijeku (Usman, Adesanya, Nunes) te neki čijeg početka priče još možda nismo ni svjesni.

Linker
20. travanj 2024 15:19