UFC

Jonesov trener otkrio kako ga nećemo još dugo gledati u kavezu: ‘On više nema što za dokazati‘

Jon Jones

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Tvrdi da će Jones biti jedan od onih koji su se povukli rano, ali također smatra kako u Jonesu ima još nekoliko godina natjecanja

Jon Jones proteklog je vikenda konačno ušao u kavez nakon tri godine te je u svom debiju u teškoj kategoriji i postao prvak. ‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi svladao je Ciryla Ganea te je zasjeo na tron teške kategorije, a još je u kavezu odmah nakon meča prozvao prema njemu najvećeg svih vremena, Stipu Miočića.

Iako ima tek 35 godina, Jonesov dugogodišnji trener Brandon Gibson smatra kako Jonesa više nećemo puno puta gledati u kavezu. Tvrdi kako je on dokazao sve što se dokazati može, a pojas u teškoj je bio kruna njegove velike karijere:

‘‘Ne znam, to ću prepustiti Jonu. Mislim da on fizički i mentalno može još dugo. Vidjeli smo u prošlosti jako puno teškaša koji u najbolje godine uđu u četrdesetima. Mislim, Stipe Miočić ima skoro 41. Ali ja mislim da će Jon biti jedan od onih sportaša koji su se povukli rano. Mislim da će on otići dosta rano. Mislim da će Jon odjahati prema sutonu, a mi MMA fanovi ćemo i dalje pričati o potencijalnim mečevima i moliti za još jedan‘‘, rekao je Gibson sinoć u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Mislim da Jon više nema što dokazivati. On još uvijek napreduje prijatelju, godine su samo broj. Sve je do mentaliteta kada je u pitanju Jon Jones. Možda nije tako sa svima, ali sa Jonesom je. Skinuo je generacije – Shoguna, Rampagea. Pogledajte sad te tipove, a on još uvijek nastupa na najvećem mogućem nivou‘‘, zaključio je.

Borba Jonesa i Miočića bi uistinu mogla biti posljednja za obojicu, što je za Stipu i za očekivati s obzirom da ima 41 godinu. No, Jonesa bi bilo lijepo ipak gledati još koju godinu kako se bori u teškoj.

Linker
24. travanj 2024 11:09