UFC

’Jonesove borbe su dosadne, a ja sam u mečevima za titule izvodio leteće poluge. On nije Michael Jordan MMA-a’

Jon Jones

 Patrick T. Fallon/afp/profimedia
Johnson je bio iole direktan, smatra da je Jones u drugoj fazi svoje karijere postao suviše monoton

Demetrious Johnson je nedavno rasvijetlio zašto ne vidi Jona Jonesa kao "Michaela Jordana" u svijetu mješovitih borilačkih vještina, dajući zanimljivu perspektivu koja izaziva raspravu među ljubiteljima sporta.

Za mnoge, Jon Jones je neosporivo najveći borac svih vremena. Njegova karijera ispisala je povijest MMA-a s brojnim impresivnim uspjesima, a ove godine dobiva priliku još jednom ojačati svoju legendu kada se suoči s jednim od najvećih teškaša u povijesti, Stipom Miočićem. Braneći UFC-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji protiv Miočića, Jones bi mogao potvrditi svoje mjesto na vrhu sporta, barem za one koji ga već smatraju najboljim.

Ipak, kako to često biva, ne dijele svi isti stav. Johnson, jedan od najuvaženijih boraca u povijesti, iznio je kritiku na račun Jonesovih kasnijih borbi, aludirajući da su izgubile onu iskru koja je nekoć definirala njegovu dominaciju u oktogonu.

"Kada se prisjetim kasnijih godina Jonesove karijere, te borbe jednostavno nisu bile tako uzbudljive," objasnio je Johnson u podcastu "Anik & Florian". "Na kraju svoje karijere, ja sam izvodio leteće poluge u borbama za naslov, zar ne? Ako usporedite čiji se borilački arsenal s vremenom više razvijao, rekao bih da su moje vještine nastavile napredovati. Kada gledate Michaela Jordana, čini mi se da je on stalno nadograđivao svoje vještine."

Ovo zapažanje povlači zanimljivo pitanje: je li Jones zaista "Jordan MMA-a" ili su neki borci, poput Johnsona, zadržali više kreativnosti i inovativnosti tijekom cijele karijere?

Neosporno je da će karijera Jona Jonesa uvijek biti okružena znakovitim upitnicima, ponajviše zbog kontroverzi van oktogona. Međutim, pobjeda nad Stipom Miočićem mogla bi mu pružiti savršenu priliku za konačno povlačenje na vrhuncu – ostavljajući nas da se pitamo, je li on zaista najveći svih vremena? No, mnogi smatraju da Stipe ima još "vatre" u sebi - vatre koja bi mogla progutati Jonesovu ostavštinu u djeliću sekunde.

Linker
28. rujan 2024 14:24