UFC

Jorge Masvidal: ‘Covington je morao razbijesniti jednu cijelu naciju da bi postao zanimljiv‘

Jorge Masvidal

 VANESSA CARVALHO/BRAZIL PHOTO PRESS/Brazil Photo Press via AFP
‘Gamebred‘ i dalje sve pokušava držati što dalje od nekih osobnih tenzija

Jorge Masvidal borit će se 5. ožujka protiv Colbyja Covingtona u glavnoj borbi UFC 272 priredbe. Iako do te borbe ima još mjesec i pol dana, ona je trenutno svakako najiščekivanija potvrđena MMA borba na svijetu, a uskoro će krenuti i ozbiljnija promocija iste. U pitanju su dva borca koja je uvijek zanimljivo čuti pa je stoga povodom ugovaranja borbe s Masvidalom odlučio porazgovarati Ariel Helwani u svom MMA Houru.

Svima je jasno kako je borba dva bivša prijatelja koji su s vremenom postali doslovno neprijatelji u startu uzbudljiva, posebno jer je riječ o sportu gdje je cilj protivniku fizički naštetiti. I trebalo bi biti svima jasno kako je u pitanju više od borbe, kako se radi o osobnim nesuglasicama za kakve rijetko tko ima priliku riješiti ih potpuno legalno unutar borilišta i još za to biti jako dobro plaćen. Ipak, pokušava Masvidal sve to držati što manje na osobnoj razini.

"Ne mogu reći da je ijedna borba previše osobna za mene, sve je to posao. Neki ljudi s kojima se susrećem u ovom poslu su idioti, ali i dalje to nije ništa osobno. No, ako je neka borba došla najbliže tome, onda je to ova borba. Ovaj tip je nekoliko godina živio na mom kauču, jeo je za mene pripremljenu hranu jer sam ja već tada bio sponzoriran. Bio je amater koji je tek dolazio. Dolazio je sam u ovaj svijet i sam će ga napustiti. Ne mogu dočekati da ga udarim. Pitajte Jona Jonesa za njega, pitajte Woodleya, nitko o tom tipu neće imati lijepu riječ. Zapravo, pitajte bilo koga u American Top Teamu. Nitko nema puno toga za reći, osim da većini duguje novce jer su mu svi posuđivali kad je gubio na pokeru. Nadam se samo da će dogurati do ove borbe, a onda ću biti čavao u njegovom lijesu", izjava je u kojoj se vidi njegova osobna dvojba oko toga kako borbu što više držati u nekim razinama sporta, a bez previše razmišljanja o tome što se između njih ranije događalo.

Nije se Helwani dao smesti s puta kojim je odlučio voditi razgovor pa je upitao je li Covington onaj borac protiv koga nikako ne želiš imati poraz na svom rezimeu i djeluje li to dodatno motivirajuće. Također, htio je da Jorge usporedi to sve sa svojim drugim rivalitetom koji je krajem prošle godine trebao rezultirati borbom. Radi se o Leonu Edwardsu, protiv koga borbu ipak nije uspio odraditi.

"Nije lijepo izgubiti od bilo koga, ali Colby je najusranija osoba koju sam upoznao u ovom poslu. On je prljav tip koji iz mene može izvući nešto prljavo. Zato, veselim se tome da ga imam priliku ozlijediti. Što se tiče Leona, on je samo neki idiot koji previše priča. Nije me briga za njega. Znam da ima moj poster i da pali svijeće kraj moje slike. Ali, on me ne zanima, njega isto smatram običnim radnim kolegom koji je između ostalog idiot. Colby je drugačiji. Živio je kod mene i posuđivao moj novac, ali i dalje je to posao. Upoznao sam ga preko posla i dalje je unutar posla. Nije to neki moj prijatelj s kojim sam odrastao", iznio je svoj stav.

Dodao je još Jorge kako ne namjerava na konferencijama za medije prihvatiti Colbyjevu igru nego će mu dopustiti "da sam glumi budalu". Jednostavno smatra da njih dvojica nisu niti blizu po ponašanju. Jorge je svoj imidž izgradio karakterom i atraktivnim borbama, dok za Colbyja kaže kako je započeo koristiti metode ispod svakog standarda, nakon što je primijetio kako samim svojim stilom borbe neće napraviti ništa. Prisjetio se Brazilaca i kako je Colby nazivao iste "prljavim životinjama", u vrijeme dok se borio protiv Rafaela Dos Anjosa i Demiana Maije, ali i nekih slučajeva gdje je išao i prema članovima najbliže obitelji svojih protivnika.

"Covington mora govoriti o suprugama drugih boraca. Pogledajte koliko mi imamo nisko društvo kad je tako što uopće prihvatljivo. Govoriš o nečijim ženama bez pravog razloga? Zašto govoriti o timu Amande Nunes? Nažalost, time on inspirira buduće generacije. Neki 12-godišnjak ga može gledati i mislite da se tako to radi. Da treba uvrijediti jednu cijelu naciju da bi promovirao sebe, samo zato što nije prodavao PPV. Ne znaš se boriti pa onda odjednom moraš vrijeđati cijelu naciju? Meni to nema smisla. Borit ćemo se kao dva muškarca. Jedan ćemo na drugog uputiti sve što imamo. Ne moramo govoriti o stvarima kao što su djeca, žene, religija ili države. U redu mi je prepucavati se i šaliti se, pokušavati ući jedan drugom pod kožu. No, otići na onakav nivo mi nije prihvatljivo. Najgore je što to može inspirirati buduće generacije, da pomisle da se to tako radi. Protiv toga se želim boriti", dodatna je Jorgeova inspiracija.

Što je još Masvidal ovim putem izjavio najbolje možete provjeriti klikom na video ubačen unutar teksta, a mi ne sumnjamo kako će Colby jako brzo imati odgovor na sve izrečeno.

Linker
15. travanj 2024 13:43